2 De bewuste foto waarop Katrina Langlet de Hitlergroet brengt.
RV De bewuste foto waarop Katrina Langlet de Hitlergroet brengt.

‘Per direct’ uit de partij gezet na Hitlergroet... Maar Vlaams Belang-politica voert lustig campagne: “Bij wie mogen we een tuinbord plaatsen?”

Katrina Langlet, de Vlaams Belang-politica die op een foto de Hitlergroet brengt en op de Limburgse Kamerlijst staat, blijft onder andere op Facebook campagne voeren.  Voorzitter Tom Van Grieken zette haar nochtans ‘per direct’ uit de partij.

Tom Van Grieken reageerde een half uur na het uitlekken van de foto resoluut: “We gaan er niet flauw over doen. Wie zich aan de dergelijk gedrag bezondigt, maakt zich onmogelijk in onze partij. Het is wel zo dat de foto dateert van voor ze bij Vlaams Belang was aangesloten. Bovendien is het beeld gemaakt in een dronken bui door een boze ex”, aldus Van Grieken. 

“Niettemin zijn we de interne procedure opgestart om haar als lid van de partij te schrappen. We kunnen haar niet meer van de lijst halen, want die zijn al ingediend. Anders zouden we dat zeker doen. Uiteraard wordt ze wel ‘per direct’ ontzet uit haar huidige functie als voorzitter. Zulk dwaas gedrag doet het goede werk van zoveel vrijwilligers teniet.”

2 Katrina Langlet met Tom Van Grieken.
DSS Katrina Langlet met Tom Van Grieken.

Druk met de campagne

Over de foto zei Langlet toen dat “het maar om te lachen was”. Ondertussen zet ze lustig haar campagne verder alsof er niets aan de hand is. “Zijn er nog mensen waar wij een tuinbord mogen plaatsen voor de verkiezingen? Limburg, laat je horen” klinkt het op haar Facebookpagina. “Tja, ze is uit haar functie van voorzitter van de Truiense afdeling ontzet, maar we kunnen haar moeilijk het zwijgen opleggen”, reageert haar partijgenote Roosmarijn Beckers. 

“Die interne procedure zullen we pas na de verkiezingen opstarten. Nu hebben we het te druk met de campagne. Liever eentje meer dan eentje minder, zo net voor de verkiezingen, hé”, geeft Beckers nog mee. 

Katrina Langlet gooit de telefoon neer wanneer we haar om een reactie vragen: “Hier heb ik geen tijd voor!”. Misschien te druk met borden te zetten?

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Wintein Tom

    Hoe simpel kan je zijn zeg....

Lees meer