Steptours
RV Steptours

Sint-Truiden lanceert steptoers langs de boomgaarden

De hoofdstad van Haspengouw op een originele manier ontdekken? Dat kan vanaf zondag 5 mei. Dan start Toerisme Sint-Truiden met steptoers langs groene boomgaarden, uitgestrekte velden en holle wegen. De steps staan individueel of voor groepen ter beschikking aan het onthaalkantoor.

De bloesemperiode mag dan voorbij zijn, het toeristische seizoen in Sint-Truiden is dat nog lang niet. De hoofdstad van Haspengouw pakt uit met een steproute. Het initiatief kwam tot stand in samenwerking met LimDiscovery, een agentschap dat Limburg op de toeristische kaart zet.

Vier themaroutes

“We beschikken nu over veertien steps, die individueel of in groep kunnen uitgeleend worden. Het zijn geen elektrische steps voor alle duidelijkheid. Samen met een step krijgen deelnemers ook een plan met vier themaroutes over afstanden van 20 tot 25 kilometer. Dat klinkt lang, maar het is zodanig leuk dat het voorbijflitst. Vanuit de Grote Markt passeer je langs tal van knooppunten, indrukwekkende panorama’s, gezellige picknickplaatsen, statige kastelen en authentieke fietscafés. Absoluut de moeite!”, zegt schepen van Toerisme Hilde Vautmans. “De steptoers zijn een mooie aanvulling om in onze stad op avontuur te gaan, bovenop de fiets- en wandelroutes die al jaren een succes zijn. We zijn ervan overtuigd dat we de komende maanden veel steps in ons straatbeeld zullen zien verschijnen. Ongetwijfeld zal het de Truienaren inspireren om er ook een keertje mee op ontdekking te gaan”, vult burgemeester Veerle Heeren aan.

Een step reserveren, kan bij LimDiscovery via het nummer 0493 99 59 75 of via karin@limdiscovery.be. Op zondag 5 mei organiseert Toerisme Sint-Truiden alvast een eerste toer van de steps door de straten van Sint-Truiden. Afspraak om 10 uur aan het stadhuis op de Grote Markt.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer