Zondag  vond in Sint-Truiden de bloesemzegening plaats
Danny Claes Zondag vond in Sint-Truiden de bloesemzegening plaats

69ste bloesemzegening afsluiter van recordseizoen: “Met 60.000 bloesemtoeristen was april 2019 fenomenaal”

In Sint-Truiden kregen bloesems, bijen, huisdieren, fietsen en tractoren vandaag de gebruikelijke gelukszegen. Hiermee besluit de hoofdstad van Haspengouw haar lenteseizoen. Dat was dit jaar ongeëvenaard.

Zondag  vond in Sint-Truiden de bloesemzegening plaats. Dat is een traditie, waarmee op symbolische wijze geluk afgedwongen wordt voor een geslaagde oogst. “Op de 69ste editie begonnen we opnieuw met de indrukwekkende tractorshow op de Grote Markt, waar bestuurders van ruim 140 voertuigen aan deelnemen. Met deze bloesemzegening combineren we traditie en beleving in een geslaagd event”, zegt schepen van Toerisme Hilde Vautmans. “We sluiten er ook ons toeristisch lenteseizoen mee af. En dat werd dit jaar enorm gesmaakt door massaal veel bezoekers en ook eigen inwoners”, vertelt burgemeester Veerle Heeren.

Balans

Schepen van Toerisme Hilde Vautmans maakt de balans op: “60.000 toeristen die onze stad hebben doorkruist, 13.000 bezoekers aan onze balie, 54.000 zonnekloppers voor de bloesemterrassen en fietsen die 2.400 keer verhuurd werden: de bloesemmaand was in 2019 fenomenaal. Dankzij het warme weer en het aanbod van onze toeristische partners vestigen we dit jaar een nieuw record.  Mensen komen van heinde en verre naar hier om te genieten van de natuurpracht en de activiteiten die daarrond opduiken. Het bloesemtoerisme is daarmee een belangrijke pijler geworden van onze lokale economie.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer