2 Joris Delwiche en Johan Lathouwers in de Kattestraat kaarten de parkeerproblemen aan
Karolien Coenen Joris Delwiche en Johan Lathouwers in de Kattestraat kaarten de parkeerproblemen aan

Bewoners Kattenstraat geraken hun auto’s
niet meer kwijt

De bewoners van de Kattenstraat in Sint-Truiden zitten met de handen in de haren. Sinds kort is er een groot parkeerprobleem voor de buurtbewoners zonder garage. Er zijn namelijk slagbomen geplaatst op alle parkings aan de winkels.

“De parkings van Maxi zoo en Brantano zijn voortaan allemaal verboden terrein.  Ik begrijp hen wel, die slagbomen dienen om de langparkeerders, die in de stad werken, weg te houden”, zegt buurtbewoner Joris Delwiche. “Maar als buurtbewoners maken wij af en toe ook gebruik van die parking als er geen andere mogelijkheden zijn. De vijf plaatsen boven aan de rechterkant van de straat zijn te weinig en worden ook ingenomen door langparkeerders die in de stad werken. Ik heb geprobeerd te  onderhandelen met Maxi zoo maar  de eigenaar van de parking wil geen toegeving doen voor buurtbewoners zonder garage. Concreet gaat het hier maximum over een tiental auto’s. Er is dus geen plaats voor ons en we voelen ons echt in de steek gelaten.  Wij moeten echter wel tolereren dat hier grote vrachtwagens komen leveren, met gevaarlijke toestanden tot gevolg. Het zwaar verkeer sluipt door onze kleine straat om de lichten te vermijden. En met de komst van de nieuwe Aldi gaat dit alleen nog erger worden”

Initiatief

Eerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) is op de hoogte van de problematiek: “Ik heb alvast initiatief genomen om nog deze maand met de betrokken winkels samen te zitten en te kijken of er een oplossing mogelijk is.”

2 Joris Delwiche en Johan Lathouwers in de Kattestraat.
Karolien Coenen Joris Delwiche en Johan Lathouwers in de Kattestraat.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Albert Peumans

    De parkeerproblematiek verergert niet met de Aldi nieuwbouw .Integendeel. Het sluipverkeer was en is de werkelijke oorzaak van het probleem. Trouwens de voorziene parkeerplaatsen op het einde van de Kattenstraat zijn voldoende om de bewoners hun wagens te laten parkeren. Tenslotte is het niet aan de politiek om zich te moeien met standpunten van de winkeliers om geen gehoor te geven aan het geweeklaag van de bewoners.

Lees meer