2 Paris Hilton en  Anouk Matton, met tussen hen, een fles en twee glazen Omerta Rum.
RV Paris Hilton en Anouk Matton, met tussen hen, een fles en twee glazen Omerta Rum.

Brouwerij en stokerij Wilderen uit Sint-Truiden ‘dropt’ eigen rum in nieuwste videoclip van Paris Hilton

Ook kleinere merken doen aan ‘product placement’ of sluikreclame. Dat bewijst brouwerij Wilderen. Ze doet iedereen opkijken nu in de nieuwste clip van Paris Hilton en Anouk Matton haar gestookte rum opduikt. De Amerikaanse societyster en de Belgische dj Anouk Matton stelden zopas hun nieuwe single ‘Lone Wolves’ voor met in de clip, tussen hen in, een fles en twee glazen Omerta Rum.

“Wanneer James Bond in de film ‘SkyFall’ van een flesje Heineken nipt, terwijl de geheim agent al decennia lang Martini’s drinkt (shaken, not stirred), spreken we van productplacement of sluikreclame”,  legt managing director Bert Stas van Communicatiebureau Idearte uit. “De kosten voor de firma Heineken? Denk maar aan een 45 miljoen dollar.” Volgens hem is het tegenwoordig bijna nooit meer toeval dat in tv-series en films bepaalde producten gebruikt worden. “Vaak gaan daar sponsorcontracten aan vooraf. Elke minuut film is een mogelijkheid tot reclame. In wat voor auto rijdt onze held? Hoeveel McDonald’s restaurants passeert hij onderweg? Als je van het spotten van product placement een drankspelletje zou maken, zou je de volgende dag een flinke kater hebben”, lacht Stas.

2 Omerta Rum.
Danny Claes Omerta Rum.

Zwijgplicht

Mike Janssen en Roniek van Bree van de Brouwerij en Alcholstokerij van Wilderen gniffelen even wanneer we hen melden dat hun rum tussen Paris Hilton en Anouk Matton te zien is. “Ja, ik ben er best fier op dat dat ons gelukt is. Het moeten niet steeds de grote merken zijn”, zegt brouwer Mike. “Het idee voor de rum is in januari 2015 ontstaan. Ik gebruik het woord hype niet graag, maar wij willen graag vooruitdenken en menen dat rum de volgende jaren populair zal worden. Het gaat om een blend of mengeling van een vijf jaar oude Jamaicaanse rum en onze eigen gestookte spirit. In de rum met diepbruine kleur proef je onder meer vanille, karamel en de toets van bourbonvaten. Je kan het puur drinken of in cocktails verwerken, zoals in Mojito of Cuba Libre. Het is een erg veelzijdige drank. Hoe die fles daar nu terecht gekomen is? Dat kan ik niet vertellen. Ik moet mij aan de Omerta (zwijgplicht) houden”, glimlacht de brouwer.

Omerta uit Wilderen is verkrijgbaar bij de betere drankenhandel en in de grote warenhuizen. De prijs is 29,95 euro.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer