Club 41 en de Ronde Tafel 93
RV Club 41 en de Ronde Tafel 93

Club 41 en Ronde Tafel 93 Sint-Truiden maken ‘Comfort Room’ in kinderafdeling Asster mogelijk

De voorbije winter bundelden de Club 41 en de Ronde Tafel 93 Sint-Truiden voor de eerste keer de krachten op een gezamenlijk event. En met succes. Tijdens de kerstmarkt was iedereen welkom om op deze bewuste dag te komen genieten van sfeer, oesters en champagne. De clubs hebben de opbrengst nu overhandigd aan de kinderafdeling van Asster in Melveren.

Afgelopen donderdag overhandigde een delegatie van Club 41 en Ronde Tafel 93 Sint-Truiden aan de directie van Asster, psychiatrisch ziekenhuis in Sint-Truiden,  een donatie van 5.000 euro. Specifiek zal de geldsom toekomen aan Spika, de kinderafdeling van Asster in Melveren.

Negatieve trend

Spika behandelt kinderen van 6-17 jaar die kampen met de meest complexe vormen van psychiatrische aandoeningen. Spika biedt momenteel plaats aan 31 kinderen, die begeleiding genieten van een 60-tal zorgkundigen. En dat is meer dan nodig. “We zien de laatste jaren, tot onze grote spijt, een negatieve trend in de maatschappij. Psychiatrische problemen steken steeds vroeger de kop op, waarbij kinderen en jongeren al vroeg kampen met suïcidale gedachten en agressie”, vertelt Kris Lemmens, zorgmanager Spika: “Samen met de jongeren zijn we tot het concept van een “Comfort Room” op onze campus gekomen: een ruimte die een uitlaatklep biedt wanneer het even te veel wordt. De 5.000 euro zal worden aangewend om deze ruimte te installeren en te voorzien van het nodige materiaal.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer