2 Cor van Otterloo, ceo van Punch Powertrain, overleed na een kort ziekbed.
Mine Dalemans Cor van Otterloo, ceo van Punch Powertrain, overleed na een kort ziekbed.

Cor van Otterloo, ceo van Punch Powertrain, overleden op 63-jarige leeftijd: “We verliezen één van de meest succesvolle bedrijfsleiders van provincie”

Cor van Otterloo, ceo van Punch Powertrain, is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden na een kort ziekbed. Hij werd 63 jaar. De verslagenheid is groot om het verlies van één van de meest succesvolle bedrijfsleiders van de provincie, die in 2013 nog de Ondernemersprijs Herman Dessers won. “Cor was één van ons. Een Eindhovenaar die ook een beetje Truienaar werd” zegt Truiens burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

Van Otterloo was sinds 2007 ceo van het Truiense bedrijf Punch Powertrain, dat automatische versnellingsbakken produceert. “Onder zijn leiding maakte het bedrijf een enorme groei door”, klinkt het in een mededeling. “Voor de medewerkers was Cor niet alleen een leider, maar ook een inspirator en vooral een enorm warm mens. Zijn toewijding, vriendschap en warmte zullen we voor altijd missen” zegt HR-Manager Yves Frenay met een krop in de keel aan de telefoon.

Kamperen

Binnen de Limburgse politieke, academische en economische wereld reageert men met verslagenheid. “Onze gedachten gaan in de eerste plaats naar de familie, vrienden en medewerkers van Cor. Wij wensen hen heel veel sterkte in deze moeilijke periode”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. “Cor van Otterloo heeft een indrukwekkende carrière gerealiseerd. Hij werkte eerder voor Philips en is daarna een enorme uitdaging aangegaan bij Punch Powertrain. Het bedrijf draaide nog amper omzet en had bijna geen klanten meer. Cor heeft zich op het bedrijf gesmeten en is op zoek gegaan naar nieuwe producten voor nieuwe markten, denk maar aan China. Hij ging zelfs zo ver dat hij voor de hotelkamerdeur van een toekomstige Chinese klant ging kamperen tot die overtuigd was. Hij heeft Punch Powertrain met andere woorden veranderd van een verwelkte bloem naar een mooie orchidee. Het is een innovatieve koploper in Limburg die zich internationaal richt buiten de Europese Unie. Daarom reikte Voka – KvK Limburg ook de Ondernemersprijs Herman Dessers 2013 uit voor zijn uitzonderlijke verdiensten. Daarnaast is hij financiële hulp gaan zoeken bij Stijn Bijnens, toenmalig directeur van LRM. Hij maakte van Stijn een grote fan, die op zijn beurt de raad van bestuur bij LRM overtuigde om het ambitieus plan te steunen. Het heeft hen geen windeieren gelegd bij de verkoop van het bedrijf aan een Chinese speler in 2016. Dat was een erg goede zaak voor de héle provincie. De verkoop heeft weliswaar geen invloed gehad op de Limburgse verankering van het bedrijf. Ook daar mogen we Cor van Otterloo heel erg dankbaar voor zijn. Hij heeft nagedacht over de toekomst op lange termijn van Punch Powertrain, zijn medewerkers en de regio. Het is enorm spijtig dat we daarom zo vroeg afscheid van hem moeten nemen, maar zijn nalatenschap zal nog lang voelbaar zijn in onze provincie.”

2 Op de foto onder andere gouverneur Reynders, Stijn Bijnens LRM, Veerle Heeren, Cor Van Otterloo en Marc De Wind
Tim Dehaen Op de foto onder andere gouverneur Reynders, Stijn Bijnens LRM, Veerle Heeren, Cor Van Otterloo en Marc De Wind

Truienaar

“Limburg verliest te vroeg een zeer grote mijnheer. Onze provincie had hem nog nodig, om verder te kunnen groeien”, zegt Limburgs gouverneur Herman Reynders. “Als burgemeester van Sint-Truiden heb ik hem ervaren als een gedreven, gepassioneerde man met een enorme drive voor de automotive sector in onze stad en regio. Je kon hem 24 op 7 bereiken. Maar hij was ook een bijzonder aangename, fijne man om mee samen te werken. Hij hield ook van Sint-Truiden. Vooral de bloesempracht kon hem ontroeren. Cor was één van ons. Een Eindhovenaar die ook een beetje Truienaar werd” zegt Truiens burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

Leerfabriek

“Cor kent grote appreciatie bij onze Hogeschool PXL. Een grote meneer. Hij was een bruggenbouwer tussen het onderwijs en de bedrijfswereld. Zo creëerde hij een leerfabriek voor duaal leren waar onze technische opleidingen steeds terecht konden om theorie in praktijk om te zetten. Iets wat voorheen vaak niet mogelijk was door de hoge kosten van het opleidingsmateriaal” zegt Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL. “Onlangs zag ik hem nog op het afscheid van Stijn Bijnens bij LRM. Hij vertelde  me gepassioneerd hoe hij nog verder wou gaan om de grenzen tussen onderwijs en de bedrijfswereld te laten vervagen.  Door de grote groei van punch, die hij in sterke combo met Stijn Bijnens heeft gerealiseerd, heeft Limburg een antwoord geboden op de recessie en voor vele gezinnen tewerkstelling gerealiseerd.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer