2 “Het Engelse voetbalsysteem zou buitenlanders niet mogen toelaten om clubs te kopen” zegt Roland Duchâtelet.
BELGAIMAGE “Het Engelse voetbalsysteem zou buitenlanders niet mogen toelaten om clubs te kopen” zegt Roland Duchâtelet.

Duchâtelet na het vandalisme: “Ik kan maar twee procent van mijn tijd in Charlton steken”

Roland Duchâtelet reageert via de Britse radio talkSPORTS op de malaise binnen Charlton

In een interview met de populaire Britse radiosportzender talkSPORTS heeft Roland Duchâtelet, eigenaar van Charlton Athletic FC, dan toch gereageerd op het graffitivandalisme dat hem overkomen is. Hij komt tot enkele opvallende conclusies. “Het Engelse voetbal zou buitenlanders niet mogen toelaten om clubs te kopen.” En wat dacht u van: “Ik kan maar twee procent van mijn tijd aan mijn club spenderen.” Hij laat ook weten dat hij alleen geld vraagt voor het stadion en de gronden, de club Charlton geeft hij er gratis bij.

Radiojournalist van talkSPORTS Jimmy White  vindt het absoluut niet kunnen wat Duchâtelet is overkomen, maar vraagt zich af of zijn relatie met de fans van Charlton, de club waarvan hij eigenaar is, daar niet de oorzaak van is. Charlton heeft immers een rijke traditie, trouwe fans en een eigen cultuur. Gaat hij daar toch niet te veel met de grove borstel overheen? White verwees onder meer naar zijn radicale besparingen waarbij de club  zelfs geen toiletpapier meer koopt voor de toiletten in het stadion. En uiteraard,  zijn totale desinteresse in de fans. “Tja, ik kan daar maar 2 procent van mijn tijd in steken", repliceert Duchâtelet.

“Ze hadden mij dat niet op voorhand gezegd”

“Waarom koop je die club dan in de eerste plaats?”, vraagt de radiojournalist met stijgende verbazing. “Ze hadden mij dat niet op voorhand gezegd. Het is een grote fout van mij. Ik vind trouwens dat het Engels voetbal moet verbieden dat buitenlandse investeerders hun clubs opkopen. Daarbij, ik heb mij gebaseerd op het oordeel van mijn communicatiemensen, die ik met de overname van de club heb geërfd. Die deugden dus duidelijk niet.” antwoordt de Truiense zakenman.

2 “Ik  kan maar twee procent van mijn tijd aan mijn club spenderen." zegt Roland Duchâtelet.
DSS “Ik kan maar twee procent van mijn tijd aan mijn club spenderen." zegt Roland Duchâtelet.

Rubbish Mate!

Dit antwoord gaat zelfs de beleefde Britten te ver. “Maar jij was toch de baas. Rubbish Mate! Jij bent bent verantwoordelijke voor de malaise, niemand anders. Je had misschien een andere club moeten kopen en het anders moeten aanpakken. Maar hoe ga je het nu verder oplossen. Verkoop die handel toch en wat vraag je ervoor?” 

 “Ik wil een juiste prijs voor het vastgoed en de gronden. De club geef ik er gratis bij”, gaat een onverstoorbare Duchâtelet verder. “Alleen, nu mogelijke investeerders zien hoe het mij vergaat, denken die wel twee keer na alvorens Charlton over te nemen.”

Geen zin in de fans

De geviseerde Communicatiemanager van Charlton, Jimmy Stone is de aanvallen van zijn baas meer dan beu: “Van meet af aan heeft Roland te kennen gegeven niet geïnteresseerd te zijn in de geschiedenis van de club noch in zijn cultuur. Ook had hij geen zin om de fans te ontmoeten. Het was een huzarenstukje om hem ook maar een eerste persconferentie te laten houden bij de overname. Het is overigens niet de communicatiedienst geweest die de populaire trainer Chris Powell en twee van zijn beste spelers slechts enkele weken na de komst van Roland Duchâtelet heeft verkocht”.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • FRANS DE ROUCK

    Hij melkt de clubs gewoon uit!!! Heeft bij Standaard zijn zakken goed gevuld! Zie de kapitaalsuitkeringen. Vlotte prater , vlotte verkoper maar geeft zelden of nooit enige garantie. Dat hij er voor zorgt dat het plastieken veld vn St Truiden vervangen wordt; Ge kunt hem vergelijken met een pre huisjesmelker.

  • staf marien

    Overlaatst op tv beweerde hij dat het niet te doen was om het geld,totaal ongeloofwaardig.

Lees meer