Exclusief voor abonnees

Els Robeyns (sp.a): “Misschien zijn de fruitboeren te weinig ondernemer”

Limburgse lijsttrekker voor Vlaams Parlement wil dat landbouwers meer winst overhouden

Na het plotse vertrek van Peter Vanvelthoven en Rob Beenders is de Wellense burgemeester Els Robeyns, samen met Meyrame Kitir, tot sp.a-boegbeeld in Limburg gebombardeerd. De sfinxachtige Robeyns (41) blijft er schijnbaar rustig onder, al valt het tijdens dit interview op dat de vragen soms bijna even lang lijken als het antwoord.

4 Els Robeyns.
Photonews Els Robeyns.

“Twee nieuwe vrouwelijke lijsttrekkers? Het is eigenlijk een bewuste keuze”, stelt Els Robeyns. “We willen met een vernieuwend verhaal naar de kiezer te trekken, mét nieuwe figuren. Natuurlijk is met Peter Vanvelthoven een enorm boegbeeld weggevallen. Het was uiteindelijk zijn eigen keuze.”

Nu, sp.a staat in Limburg vandaag veraf van het succes onder Stevaert. Wat moet er volgens u gebeuren om die tijd te laten terugkomen?

“Steves succes was gestoeld op luisteren naar de mensen. Ik denk dat we veel meer opnieuw moeten vertrekken vanuit de basis. Vandaag hebben we een inhoudelijk programma dat daar toch redelijk goed bij aansluit: over koopkracht, over pensioen, over zorg. Kortom, zaken waarvan de mensen wakker liggen. Ikzelf sta als burgemeester van een kleine gemeente heel dicht bij mijn inwoners. Ik probeer ook altijd te luisteren naar de mensen en rechttoe, rechtaan mijn best te doen.”

Waarin vindt u dat N-VA verder van u afligt dan pakweg Open Vld?

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer