2 Het publiek geniet van een van de bokswedstrijden.
Karolien Coenen Het publiek geniet van een van de bokswedstrijden.

Fighters Against Cancer steunen patiënten met benefietactie

Vrijwilligers van de vzw Fighters Against Cancer en een kleine honderd (thai- en kick-)boksers hebben zaterdag laten zien dat ze een groot hart hebben. Onder het motto 'All for one, one for all' namen ze deel aan een grote benefietactie, waarvan de opbrengst naar de strijd tegen kanker gaat.

Op de overdekte veemarkt in Sint-Truiden kropen de boksers in de ring of vechtkooi, en dat in het bijzijn van een paar duizend bezoekers en driehonderd motards. "We zetten niet enkel de gevechtssporten in de kijker", zegt organisator Bert Vanmechelen, zelf beroepsbokser en advocaat. "We vechten ook tegen kanker en andere levensbedreigende ziektes." En dat doet Bert ook samen met enkele gelijkgezinden, met wie hij de vzw Fighters Against Cancer opgericht heeft. "Via die vereniging verzamelen we geld om onderzoek naar kanker te financieren."


De vzw organiseerde al twee opeenvolgende jaren de actie Levensloop, die 50.000 euro opleverde voor de Stichting tegen Kanker. Nu gaat de opbrengst van het sportevent naar vzw Ons Steentje uit Lier. "We zoeken kleine organisaties die het verschil maken door in te zetten op individuele ondersteuning en begeleiding van kankerpatiënten en hun families", legt Bert uit. "Ons Steentje begeleidt de ouders van zwaar zieke kinderen. We hopen hen 25.000 euro te kunnen schenken."

2 Nenad en zoon Zorem met Katja en Pieter en hun zoontjes Tobias en Tristan.
Karolien Coenen Nenad en zoon Zorem met Katja en Pieter en hun zoontjes Tobias en Tristan.

Financieel steunen

"Momenteel helpen we zeven ouderparen", legt Pieter Van Reeth uit. Hij is voorzitter van Ons Steentje en vader van Tristan (5), die een agressieve bottumor heeft. "We gaan bij de ouders langs en bespreken hun noden, die we dan met giften proberen te lenigen. Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld geen hotel betalen of een flat huren om dicht bij hun kind in het ziekenhuis te zijn. We huren dan een mobilhome waar ze in kunnen logeren. Of we steunen hen op materieel, administratief en juridisch vlak. Gelukkig kwamen mijn ouders tussen in de kosten voor de behandeling van Tristan."


Nenad Velitkovic, vader van zes uit Balen, wordt begeleid door Ons Steentje. Zijn zoon Zorem (13) heeft botmergkanker. "Al sinds 2004", vertelt Nenad. "Drie keer werd hij genezen verklaard, maar de ziekte kwam telkens terug. Nu moet hij weer naar het ziekenhuis om een speciale therapie te volgen die hem beter bestand moet maken tegen de kanker. Maar ik heb geen wagen om hem te gaan bezoeken of hem naar het ziekenhuis te brengen. Gelukkig heeft de vzw me een wagen in bruikleen gegeven."


Meer informatie op www.onssteentje.be.

Lees meer