Wie een activiteit plant op Dag van de Buren, maakt kans op een gratis sfeerconcert.
RV Wie een activiteit plant op Dag van de Buren, maakt kans op een gratis sfeerconcert.

Gratis liveoptreden voor eerste
20 nieuwe initiatieven voor
Dag van de Buren

Op Internationale Dag van de Buren komen in Sint-Truiden verschillende straten en dorpen tot leven. Wie op vrijdag 31 mei zelf een activiteit in zijn of haar buurt plant, kan rekenen op de persoonlijke ondersteuning van de coördinator Buurtwerking van de stad. Voor de eerste 20 nieuwe initiatiefnemers wordt ter plaatse gratis een mini-sfeerconcert ingericht.

Vrijdag is het Internationale Dag van de Buren. Ook Sint-Truiden neemt opnieuw deel, voor de derde keer op rij. Het opzet van het initiatief is eenvoudig: bewoners uit een buurt komen op een vooraf afgesproken plaats samen. Daar wordt er gegeten, gedronken, gelachen en vooral heel hard van het leven genoten. “In een korte tijd is het initiatief uitgegroeid tot een vaste waarde in onze stad. Vorig jaar kwamen op 43 verschillende locaties mensen samen om elkaar te ontmoeten. Voor sommigen was dat zelfs de eerste keer dat ze elkaar spraken. Bijna overal doken er achteraf nieuwe activiteiten op. De Dag van de Buren zorgt op die manier voor meer samenhang in onze dorpen en wijken, zodat het er nog fijner is om te leven”, vertelt burgemeester Veerle Heeren.

Uitnodigingen

Het stadsbestuur hoopt dat er dit jaar nog meer buren samenkomen. Iedereen die iets in zijn straat of wijk organiseert, kan daarom rekenen op ondersteuning. “Onze coördinator Buurtwerking helpt Truienaren met plezier op weg om er een geslaagde avond van te maken. Bij hem kunnen inwoners ook gratis gepersonaliseerde uitnodigingen bestellen. Want de persoonlijke aanpak werkt nog altijd het best. De eerste 20 nieuwe initiatiefnemers die zich melden, krijgen bovendien een liveoptreden ter plaatse. Snel zijn is dus de boodschap”, aldus nog schepen van Buurtzaken Jurgen Reniers.

Wie op de Dag van de Buren iets in zijn buurt plant, kan voor advies en hulp op maat terecht bij coördinator Buurtwerking Dirk Benaets op 011/70.16.67 of via buurtwerking@sint-truiden.be. Meer info is ook terug te vinden op www.sint-truiden.be/buurtwerking.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer