Guy Verhofstadt, Hilde Vautmans en Lynn Wesenbeeck in Londen.
DSS Guy Verhofstadt, Hilde Vautmans en Lynn Wesenbeeck in Londen.

Hilde Vautmans voert campagne ... in Londen

De topkandidaten van de Europese Open Vld-lijst trokken vrijdag naar Londen om hun Europees programma voor te stellen. Lijsttrekker Guy Verhofstadt, Hilde Vautmans (tweede plaats), Alicja Gescinska (derde plaats) en Lynn Wesenbeek (lijstduwer) ontmoetten er ook Brits parlementslid en leider van de Liberal Democrats Vince Cable, met wie ze samen campagne voerden in aanloop naar de Europese verkiezingen.

“We zijn hier vandaag om te vechten voor Europa en ons Europees programma voor te stellen. We hebben in Europa prachtige vrijheden opgebouwd, maar die vrijheden staan onder druk. Met ons sterke team Europe (een alliantie van Europese liberalen en democraten, red.) willen wij vooral Europa vernieuwen, zodat het de uitdagingen van vandaag met daadkracht kan aanpakken en het haar plaats in de wereld kan behouden én versterken” zegt het  Truiense  Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld, ALDE). “De Brexit-chaos toont aan dat het opblazen van de EU alleen maar nadelen met zich meebrengt. We kunnen deze uitdagingen alleen samen aan. Daarom moét de EU de volgende jaren werk maken van onder andere een sterk migratiebeleid, een beter veiligheidsbeleid, een sterkere Europese economie en een socialere Unie. Maar ook moet de EU slanker en efficiënter worden en moet het een vurige voorvechter blijven van onze democratische waarden.”

Liberal Democrats

De liberalen ontmoetten in Londen hun Britse zusterpartij Liberal Democrats, die vorige week de grote winnaar was van de lokale verkiezingen in het VK: “Het VK surft momenteel op een blauwe golf en nu het VK alsnog meedoet aan de Europese verkiezingen, hoop ik uiteraard dat ze een goede score neerzetten en veel pro-Europese krachten naar het Parlement kunnen sturen. We zitten alvast op dezelfde golflengte en delen onze pro-Europese waarden”, besluit Hilde Vautmans.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer