3 Reveil slaagt erin honderden mensen samen te brengen in omstandigheden die niet meteen uitnodigen tot gesprek
DS Reveil slaagt erin honderden mensen samen te brengen in omstandigheden die niet meteen uitnodigen tot gesprek

Intieme kerkhofconcerten winnen aan populariteit

Reveil organiseert al enige tijd intieme kerkhofconcerten

Voor de tweede keer op rij organiseren de stad Sint-Truiden en non-profitbeweging Reveil een akoestisch concert op een Truiens kerkhof.  Dit jaar doorbrak Klassiek Quartet de stilte op het kerkhof van Wilderen. Het ensemble bracht er een ingetogen muzikaal eerbetoon met respect voor de overledenen en nabestaanden. Het stadsbestuur deelde kaarsjes uit aan alle bezoekers om extra sfeer te creëren.

Op Allerheiligen verzamelen mensen op begraafplaatsen om de nagedachtenis aan hun overleden dierbaren levend te houden. Veelal alleen of in beperkt gezelschap leggen ze bloemen neer op de graven om vervolgens weer sereen huiswaarts te keren.

3 Iedereen die langskwam, kreeg een kaarsje
ds Iedereen die langskwam, kreeg een kaarsje

Om deze mensen met elkaar in contact te brengen, organiseert Reveil al enige tijd intieme kerkhofconcerten. Via muziek en verhalen wil deze non-profitorganisatie de honderden bezoekers van begraafplaatsen op 1 november met elkaar verbinden.

Herinneringen

“Vorig jaar streek Reveil voor het eerst neer in Sint-Truiden, op het kerkhof van Brustem. Na de vele positieve reacties van de nabestaanden zelf, beslisten we het initiatief dit jaar te herhalen, dit maal op de begraafplaats van Wilderen. Op donderdag 1 november gaf Klassiek Quartet er van 17u tot 18u een ingetogen concert. Iedereen die langskwam, kreeg  een kaarsje. Zo werd de kille sfeer omgebogen tot een warme gloed, waarbij mensen samen herinneringen ophalen aan hun overleden vrienden of familieleden”, zegt schepen van Begraafplaatsen Carl Nijssens.

“Reveil slaagt erin honderden mensen samen te brengen in omstandigheden die niet meteen uitnodigen tot gesprek. Het is een mooi en hartverwarmend initiatief”

3 Er hing een zeer ingetogen sfeer
DS Er hing een zeer ingetogen sfeer

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer