De jongste kindjes van 'Jeugd, sport en spel' genoten  van een ritje op de pony. Schepen Hilde Vautmans kwam voor de gelegenheid verkleed meespelen.
Stad Sint-Truiden De jongste kindjes van 'Jeugd, sport en spel' genoten van een ritje op de pony. Schepen Hilde Vautmans kwam voor de gelegenheid verkleed meespelen.

Kritiek op stedelijke vakantiewerking: “Prijzen Jeugd, sport en spel verdubbeld”

In Sint-Truiden is enige commotie ontstaan over de prijs van de vakantiewerking ‘Jeugd, sport en spel’. Een dagje leuke activiteiten voor de kinderen kost de ouders voortaan 5 euro. “De prijzen zijn dit jaar verdubbeld. Alles is blijkbaar goed om het gat in de stadskas te vullen”, zegt Jerry Claes van Stadspartij Sterk.

De vakantiewerking is er dit jaar op verschillende locaties in het centrum: Nieuw Sint-Truiden, Engelmanshoven, Brustem, Zepperen en Velm. Elke werkdag van 1 juli tot en met 22 augustus is er een goed gevuld programma vol spelletjes, uitstapjes en activiteiten voor vijf euro per dag. 

“Wij hebben vernomen dat de prijzen van Jeugd, sport en spel dit jaar maar liefst zijn verdubbeld. Het aantal locaties mag dan wel toegenomen zijn, dit kan deze verhoging  in prijs met 100% nooit rechtvaardigen”, zegt Jerry Claes van Stadspartij Sterk. “Vroeger waren er ook meer indelingen per leeftijdsgroepen en was er opvang tot 18 uur. Deze formule blijft nog steeds betaalbaar, maar vorig jaar kregen de kinderen tegen de helft van het huidige tarief ook een goede opvang en begeleiding. Men kan nog steeds van een sociaal tarief genieten, maar dat is ook verdubbeld. Bovendien worden er veel extra’s gevraagd. Jeugd, sport en spel is steeds een mooi initiatief geweest voor kinderen in Sint-Truiden , laat de slechte financiële toestand van de stadskas geen obstakel worden voor onze jeugd.”

Kwaliteit begeleiding verhoogd

“We hebben de prijs vergeleken met andere initiatieven. Vijf euro voor een volle dag boordevol activiteiten is een correcte prijs”, reageert schepen van jeugd Hilde Vautmans. We hebben meer locaties en de kwaliteit van het programma en de begeleiding verhoogd. Dat was al jaren niet meer gebeurd. Er wordt trouwens nog steeds een sociaal tarief gehandhaafd.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer