Open Vld behoudt vertrouwen in Pascy Monette

Vanmorgen vroeg de sp.a nog om het ontslag van de voorzitter van het Truiense Zorgbedrijf Pascy Monette omwille van zijn positie in het ‘Villa Rosa’- dossier. Maar de Truiense Open Vld behoudt het vertrouwen in Monette. Ook de coalitiepartners N-VA en CD&V sluiten de rangen, al vragen aan ze de onderzoeksrechter bijkomende onderzoeksdaden te stellen en aan  Vlaams Minister voor Welzijn en Volksgezondheid Vandeurzen een bijkomend onderzoek.

“Wij hebben vandaag kennis genomen van nieuwe verklaringen in de pers over mogelijke ontwikkelingen die zich zouden hebben voorgedaan in het woonzorgcentrum Villa Rosa dat uitgebaat wordt door het Zorgbedrijf. Via onze raadsman zal daarom aan de onderzoeksrechter gevraagd worden om bijkomende onderzoeksdaden te stellen in het lopende gerechtelijk onderzoek. We roepen betrokkenen op om hun publieke verklaringen ook rechtstreeks aan het gerecht over te maken,” zeggen Veerle Heeren (CD&V) en Jelle Engelbosch (N-VA).

Ombudsdienst

“Kwaliteit van de zorg staat voor ons centraal. Ondanks een positief inspectieverslag van het departement Zorg van de Vlaamse Gemeenschap in opdracht van de bevoegde Vlaamse Minister voor Welzijn en Volksgezondheid Vandeurzen vorig jaar, vragen wij ook een bijkomend onafhankelijk onderzoek over de kwaliteit van de zorg en de organisatie hiervan in het woonzorgcentrum Villa Rosa. Om ten dienste te staan van alle bewoners, families en personeelsleden zal het Zorgbedrijf ook een ombudsdienst oprichten waar iedereen terecht kan met zijn of haar vragen. Indien zou blijken dat er ernstige fouten zijn begaan, zullen wij onmiddellijk onze verantwoordelijkheid opnemen. Het woonzorgcentrum Villa Rosa staat garant voor een kwalitatieve zorg, een hoge ethiek en bovenal het grootste respect voor alle bewoners en hun families. Dit is het DNA van ons woonzorgcentrum en dit dragen alle personeelsleden iedere dag met zich mee” zeggen Engelbosch en Heeren.

Pascy Monette (links op foto)  tijdens een benefiet
Jerome Gielkens Pascy Monette (links op foto) tijdens een benefiet

Afwachten

Ook in eigen blauwe rangen klinkt het vastberaden. Voorzitter Jean-Paul Lavigne (Open VLD): “Onze partij  behoudt alle vertrouwen in voorzitter Pascal Monette, en wacht het resultaat van het gerechtelijk onderzoek af.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer