2 Ook federaal minister Maggy De Block kwam de kinderen een hart onder de riem steken
DSS Ook federaal minister Maggy De Block kwam de kinderen een hart onder de riem steken

Over de koppen lopen op 9de editie van “De Kip, het Ei en het Feest”

De 9e editie van “De Kip, het Ei en het Feest” stond naar jaarlijkse gewoonte in het teken van de Belgische progeriapatiëntjes Michiel, Amber en Mats. Maar dit jaar gaat de opbrengst van het eetfestijn ook naar de Truiense kinderkankerpatiëntjes Myrthe, Driesje en Zary. Samen gaan ze op reis naar Disneyland.

Schepenen in Sint-Truiden Hilde Vautmans en Pascy Monette (Open Vld): “We zijn heel tevreden met deze editie, want ook dit jaar was er een massale opkomst. Het bewijs dat Truienaars het hart op de juiste plaats hebben en denken aan de kinderen. Meer dan 1000 mensen genoten à volonté van kip, friet en appelmoes. “De Kip, het Ei en het Feest” is na al die jaren een gevestigde traditie geworden in Sint-Truiden. We zetten er ons al jaren met veel overgave voor in en het doet ons een plezier dat we de kinderen een toffe dag hebben bezorgd en hen een onvergetelijke reis naar Disneyland hebben kunnen schenken.”

2 De kinderen beleefden een zeer toffe dag
DSS De kinderen beleefden een zeer toffe dag

Penspony

Ook heel wat Limburgse en Vlaams-Brabantse politieke kopstukken kwamen langs op het eetfestijn om een babbeltje te slaan en hun steun te betuigen aan de kinderen. Onder andere Maggie De Block, Lydia Peeters en Patrick Dewael waren aanwezig. Naast lekker eten, was er ook een grote tombola én een kunstveiling, met werken van o.a. Philippe Lebeau, Dany Tulkens en de Truiense Tom Herck. ’s Avonds konden de kinderen zich amuseren met een clown en kwam ook onze eigenste Benny Su een optreden geven met zijn “Penspony” plaat.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer