De Genkse vuurpijlen hebben een groot stuk van het kunstgrasveld vernield
BELGA De Genkse vuurpijlen hebben een groot stuk van het kunstgrasveld vernield

RC Genk zal meebetalen aan nieuwe kunstgrasmat op Stayen

Vrijdag raakte op een persconferentie bekend dat Roland Duchâtelet in mei een nieuw kunstgrasveld aanlegt op Stayen. De som die KRC Genk betaalt voor de vernielingen door de Genkse supporters aangebracht tijdens de derby, zal mee gebruikt worden om de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld te vergoeden. Die som zal vermoedelijke over de kaap van 100.000 euro gaan.

De supporters van KRC Genk gooiden voor de aftrap van de derby vuurpijlen en rookbommen op het kunstgrasveld, waardoor er brandplekken op het gras kwamen. Blauw-wit zal moeten opdraaien voor de herstelkosten. De vorige derby bedroeg de schade een 80.000 euro, deze keer kwamen de vuurpijlen verder op de kunstgrasmat neer en dus gaat de schadevergoeding mee de hoogte in. STVV is huurder van de accommodaties waarop het speelt en ze moeten dus via de eigenaar, de NV Stayen, zeg maar de familie Duchâtelet, als ze al aanpassingen zouden willen of moeten doorvoeren. Roland Duchâtelet die eerder geen graten zag in zijn bruine grasmat, gaat nu overstag.

 Chinees restaurant

Dan komt er meteen ook een einde aan de discussie over de bruine grasmat op Stayen. Vorig jaar wees Anderlecht-doelman Matz Sels nog met een beschuldigende vinger naar de grasmat op Stayen. “Ik glijd weg op het moment dat hij trapt”, aldus Sels tegenover La Dernière Heure. “Het is triestig dat we in eerste klasse op zo’n veld moeten spelen. En daarnaast waren er nog een soort ijsplekjes op het gras.” Ook Filip Joos was in september niet te spreken over het kunstgrasveld: “Het is tot op de draad versleten. Een tapijt waar in een Chinees restaurant al 3.000 mensen zijn overgelopen, élke avond. De Pro League of de Belgische voetbalbond zou moeten ingrijpen: dit kan niet meer.” En tenslotte deelde STVV-coach Marc Brys die mening. “Dat kunstgrasveld is dramatisch slecht. Het is meer een handicap voor ons dan voor de bezoekers. We hebben dit al een aantal keer aangekaart.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer