Een feestelijk afsluitmoment bij Le Bon Vinvant in Zepperen
RV Een feestelijk afsluitmoment bij Le Bon Vinvant in Zepperen

Sint-Truiden bedankt deelnemers zwerfvuilactie op feestelijk afsluitmoment

Afgelopen woensdag nodigde het stadsbestuur van Sint-Truiden alle deelnemers van de voorbije zwerfvuilactie uit op een feestelijk afsluitmoment bij Le Bon Vinvant in Zepperen.

In maart hebben voor het zevende jaar op rij massaal veel inwoners zich geëngageerd om op enkele dagen tijd de stad helemaal afvalvrij te maken tijdens de jaarlijkse zwerfvuilactie. “Deze editie konden we rekenen op de hulp van zo’n 1.300 deelnemers of ruim 100 meer dan vorig jaar. Dat is een record. Om hen te bedanken organiseerden we naar goede gewoonte een afsluitmoment, waarbij de vrijwilligers elkaar konden ontmoeten en van gedachten wisselden over hoe zwerfvuil verder kan ingedijkt worden”, zegt schepen van Leefmilieu Ingrid Kempeneers.

Knelpunten

Want ondanks de inspanningen van zowel het stadsbestuur als de Truienaren, werpen heel wat mensen nog altijd vuilnis achteloos op straat of in de natuur. De voorbije zwerfactie werden opnieuw honderden kilo’s afval ingezameld. Elk daarvan is en blijft er natuurlijk één te veel. “Het is namelijk belangrijk dat alle vrijwillige opruimers de moed niet verliezen. Hun inzet en engagement zijn voor ons van onmisbare waarde. We zijn nu daarom de knelpunten in kaart aan het brengen, waar we binnenkort gerichte acties zullen voeren”, aldus burgemeester Veerle Heeren.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer