Moers wil via de extra raad bekomen dat het zorgbedrijf, in samenspraak met het gerecht, alle inwoners informeert of ze al dan niet betrokken zijn in het dossier.
Foto Borgerhoff Moers wil via de extra raad bekomen dat het zorgbedrijf, in samenspraak met het gerecht, alle inwoners informeert of ze al dan niet betrokken zijn in het dossier.

Sp.a vraagt duidelijkheid in zaak Villa Rosa: “Zorgbedrijf moet familie bewoners die vernederd werden informeren”

Op vraag van Filip Moers (sp.a) wordt er volgende week een extra raad van bestuur van het Zorgbedrijf Sint-Truiden samengeroepen. Bestuurder Moers vraagt duidelijkheid voor de bewoners en familieleden in de aanslepende Villa Rosa-zaak.

In juli vorig jaar zouden zorgverleensters vernederende foto’s gemaakt hebben van bewoners met dementie in het woon-zorgcentrum Villa Rosa in Sint-Truiden. Gezien de ernst van de vermeende feiten is het parket van Limburg in de maand augustus een onderzoek gestart. Later diende ook de voorzitter van het Zorgbedrijf, Pascy Monette een klacht in tegen onbekenden. Het onderzoek loopt nog steeds.

Niet op de hoogte

 “Een familielid van een inwoner vernam onlangs via het personeel dat ook zijn bloedverwant werd geviseerd. De persoon in kwestie had voordien niets vernomen van het gerecht of het zorgbedrijf. Dit betekent dat er mogelijk nog meer slachtoffers zijn geweest, zonder dat zij (of hun familie) daarvan op de hoogte werden gebracht. Dit zorgt natuurlijk voor grote ongerustheid”, zegt Filip Moers die in de raad van bestuur van Zorgbedrijf Sint-Truiden zetelt. Moers wil via de extra raad bekomen dat het zorgbedrijf, in samenspraak met het gerecht, alle inwoners informeert of ze al dan niet betrokken zijn in het dossier. “Het lopende onderzoek zal de rol van voorzitter Monette moeten verduidelijken”, besluit Moers.

Vertrouwen

“Komende maandag is er inderdaad een extra vergadering van de Raad van Bestuur van het zorgbedrijf gepland. Meester Bert Beelen, raadsman van het zorgbedrijf komt de stand van zaken van het lopende gerechtelijk onderzoek toelichten. Wij vertrouwen erop dat het onderzoek zo snel mogelijk klaarheid brengt”, reageert voorzitter Pascy Monette (Open Vld).

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer