Exclusief voor abonnees

Steven Vandeput (N-VA): “Je moet nu eenmaal in Brussel zijn om bepaalde dingen voor Hasselt — én Limburg — te realiseren”

Limburgse lijsttrekker voor het Vlaams Parlement geeft de sjerp niet op, maar kijkt wel voorbij de stads- en provinciegrens

Ja hoor, hij doet de huidige legislatuur uit als burgemeester van Hasselt. Steven Vandeput (N-VA) belooft het, ook al trekt hij op 26 mei in Limburg de lijst voor het Vlaams Parlement. “Kwestie van Hasselt opnieuw een netwerk te geven in Brussel”, klinkt de verklaring.

3 Steven Vandeput: “Ik wil de mobiliteit verbeteren, investeringen in infrastructuur realiseren en onze streek met innovatie op de kaart zetten. Daarvoor moét je op het Vlaamse niveau zijn.”
Mine Dalemans Steven Vandeput: “Ik wil de mobiliteit verbeteren, investeringen in infrastructuur realiseren en onze streek met innovatie op de kaart zetten. Daarvoor moét je op het Vlaamse niveau zijn.”

Een netwerk in Brussel? Noodzakelijk, meent Vandeput. Alleen al om Hasselt weer op de kaart te krijgen als provinciehoofdstad.

U zei destijds nochtans dat de sjerp geen droom was, maar Hasselt ging wel kopje onder. Is er intussen al een reddingsvest?

“(lacht) Al mijn hobby’s situeren zich op en rond het water, dus ik ken toevallig wel iets van zwemvesten. U formuleert het trouwens wel erg negatief. Ik zag vooral welke kansen er gemist werden in Hasselt. Daarom wilde ik het anders en beter. Onze stad groeide wel, maar die groei had geen structuur meer. Al heb ik er goeie hoop op dat Hasselt snel weer de rol van volwaardige provinciehoofdstad kan opnemen, én dat we onze rol als belangrijke stad in de Euregio zullen waarmaken.”

U was tot voor kort federaal minister van Defensie, terwijl u nu opkomt voor het Vlaams Parlement. Waarom niet opnieuw de Kamer?

“We voeren in Limburg de lijsten aan met een ex-minister en een ex-staatssecretaris (Zuhal Demir, red.). Op een bepaald moment moet je dan kiezen wie nu welke lijst gaat trekken. Als burgemeester is het voor mij belangrijk om opnieuw een netwerk op te bouwen in Brussel. Ik wil er voor onze stad én voor Limburg het beste uithalen. Ik wil de mobiliteit verbeteren, investeringen in infrastructuur realiseren en onze streek met innovatie op de kaart zetten. Daarvoor moét je op het Vlaamse niveau zijn.”

En als Bart De Wever straks met een mooie Vlaamse ministerpost zwaait? Blijft u dan echt burgemeester van Hasselt?

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer