2 Slachtoffer Wim L'Homme.
Mine Dalemans Slachtoffer Wim L'Homme.

STVV-supporter krijgt 116.000 euro na slagen op kampioenenfeest die zijn leven verwoestte: “Blij dat we het kunnen afsluiten”

STVV-supporter Wim L’Homme (57) heeft vandaag een schadevergoeding van 116.000 euro toegekend gekregen voor het leed dat hem op 19 april 2015 werd aangedaan. De Truienaar werd bij een vechtpartij bewusteloos geslagen, kon zes maanden niet werken en ondervindt nog elke dag de gevolgen van de vechtpartij. Zowel hij als zijn vrouw moesten op professioneel gebied hun dromen opgeven. 

De kampioenenviering op de Grote Markt in Sint-Truiden zorgde er op die dag helaas ook voor dat enkele aanwezigen behoorlijk boven hun theewater waren. Bij een opstootje deelde ook een vriend van Wim in de klappen, waarna hij zelf moest incasseren. “Mijn cliënt werd door twee heren enorm toegetakeld. Nadat hij al op de grond was geslagen, bleef hij stampen krijgen op zijn hoofd. Dat leidde onder meer tot een hersenbloeding”, aldus advocaat Geert Lambeets tijdens de behandeling. 

De schade bij het slachtoffer blijkt enorm te zijn. “Elke dag word ik geconfronteerd met wat er is gebeurd”, zucht Wim. “Ik was een ambitieuze consultant met een eigen bedrijf. Vandaag ben ik een bediende zonder verantwoordelijkheden. Mijn geheugen op korte termijn is een ramp en ik moet me voor alles extra inspannen. Ik heb het moeilijk als ik moe ben, moet op tijd gaan slapen, kan niet eens nog een pintje gaan drinken met vrienden en ben een andere mens als ik op restaurant een glaasje wijn wil drinken. Ook mijn gezin heeft het hierdoor lastig. Mijn zoon is 15 en wordt dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van het drama. Hij heeft net als mijn partner alles zien gebeuren.”

Blijvende ongeschiktheid van 25 procent

Er wordt gesproken van een blijvende ongeschiktheid van 25 procent. Wim heeft verder ook een verminderde reuk- en smaakzin. Ook zijn partner Ann draagt de gevolgen van de feiten. Ze had een bloeiend schoonheidssalon met de steun van haar man, maar moest de zaak verkopen. Het koppel woont inmiddels in een appartement in de buurt van Stayen. In totaal vroegen de slachtoffers meer dan 200.000 euro provisioneel aan schadevergoedingen. Toen de zaak twee jaar geleden al werd behandeld, werd een extra deskundige aangesteld.

De twee daders zijn een 52-jarige man uit Diepenbeek en een 47-jarige man uit Alken. Ook die laatste heeft sinds de feiten zijn leven volledig omgegooid. Nadat hij – onder meer als Standardsupporter in zijn jeugd – al wel eens betrokken was bij een schermutseling, is hij nu een gepassioneerd fietser die tientallen kilo’s verloor en ook stopte met drinken. Hij wordt wel verantwoordelijk geacht voor de fatale slag omdat hij aan zijn oranje shirt werd herkend en krijgt twee jaar cel, waarvan een met uitstel. Tijdens wedstrijden van STVV mag hij niet in de buurt komen van het stadion. Mogelijk gaat hij nog in hoger beroep. De Diepenbekenaar krijgt een werkstraf van 250 uur.

2 Wim L'Homme met vrouw Ann en zoon Ward.
Mine Dalemans Wim L'Homme met vrouw Ann en zoon Ward.

Hoewel L’Homme 200.000 euro vroeg, was hij tevreden met de straf. “Dat een dader een werkstraf krijgt en zich moet inzetten voor het goede doel is oké. De andere is eveneens terecht gestraft. Het is jammer dat ik geen vergoeding krijg voor het financiële leed voor mijn beroepsactiviteit. Door de vechtpartij moest ik immers stoppen. Voor het overige ligt de uitspraak in de lijn van de verwachtingen. Of ik in beroep ga? Ik wil nu dat het stopt. Tenzij mijn advocaat er zou op aandringen, doe ik dat niet”, besluit L’Homme. “We hopen dat we dit verhaal nu eindelijk kunnen afsluiten", aldus zijn partner Ann.

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Luc Mertens

    @Peter Janssens: als je advocaat het dossier opgestuurd heeft ten minste, anders krijg je niks....

  • Rudi Swinnen

    Al die kopschoppers zouden ze moeten berechten voor poging tot moord . Niks minder .

Lees meer