2 Het station van Sint-Truiden.
Bob Moors Het station van Sint-Truiden.

Truiense stationsloketten (en dus ook de toiletten) steeds meer dicht

“De loketten in het station van Sint-Truiden zijn te pas en te onpas gesloten”, zegt gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. “Hoe kan je dan verwachten, samen met zoveel andere redenen, dat de burger nog vertrouwen heeft in het openbaar vervoer?” Reden is een personeelstekort, maar er zijn loketbedienden aangeworven, klinkt het bij de vakbond.

“Zo zal de laatste week van deze maand (mei) het loket in Sint-Truiden enkel open zijn van 7 uur ‘s morgens tot 14.15 uur. Reden hiervoor is het  personeelstekort door verloven en ziekenverloven. Is dat nog dienstverlening?” fulmineert het gemeenteraadslid. “De houders van een abonnement, die de vroege trein nemen kunnen hun abonnement niet verlengen. En wat dan met de verouderde toiletten, die enkel kunnen gebruikt worden als de sleutel aan het loket gevraagd wordt. Dus als die loketten dicht zijn, kan het toilet niet gebruikt worden. Ondertussen lezen we nu met het oog op de verkiezingen van zondag 26 mei 2019 allerlei forse verklaringen van partijen die het openbaar vervoer jarenlang verwaarloosd hebben.”

2 Stefan T’Jolyn van ACOD Spoor Limburg.
Mine Dalemans Stefan T’Jolyn van ACOD Spoor Limburg.

ACOD Spoor

“Een week geleden heb ik dit probleem aangekaart bij de verantwoordelijke  B-Marketing&Sales, ook voor de stations van Genk en Tongeren” zegt Stefan T’Jolyn.  “Dit wordt onderzocht. Begin mei werden er 42 loketbedienden aangeworven na syndicale druk.  We verwachten dan ook zeer binnenkort een aanvulling in onze regio. We hebben immers duidelijk gemaakt dat de noodzaak hoog is. De verkoop stijgt bovendien in onze regio. Mensen krijgen graag een woordje uitleg van de loketbediende, een automaat praat nu eenmaal iets minder gemakkelijk”, besluit T’Jolyn van ACOD Spoor.

Uitzonderlijk

“Het klopt dat de loketten in Sint-Truiden de laatste week van mei uitzonderlijk ’s namiddags gesloten zijn. Abonnementen kunnen ook verlengd worden online en via de automaten die zich ook in het station van Sint-Truiden bevinden”, reageert  woordvoerder Bart Crols van de NMBS.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer