3 Carine Koch en Pierre Aelbrecht.
Mine Dalemans Carine Koch en Pierre Aelbrecht.

Exclusief voor abonnees

Twee jaar na hartstilstand is Pierre genoodzaakt te verhuizen naar woonleefcentrum: “Eindelijk opnieuw genieten van het leven”

Ruim twee jaar geleden kreeg de nu 64-jarige Pierre een hartstilstand. Na een moeilijke reanimatie en een korte coma kampte hij met cognitieve beperkingen. Toen Pierre eerder dit jaar steeds zorgbehoevender werd, besloot het koppel te verhuizen naar Triamant Haspengouw. Dat intergenerationele woonleefcentrum heeft sinds kort zijn zorgmogelijkheden uitgebreid zodat ook mensen met een niet-aangeboren hersenletsel samen met hun naaste(n) er terechtkunnen, zowel tijdelijk als blijvend.

“Na een moeilijke reanimatie begon Pierres hart wel weer te kloppen, maar door het zuurstoftekort hadden zijn hersenen schade opgelopen”, vertelt Carine Koch (41) over de hartstilstand van haar partner. “Hij werd voor een paar dagen in een kunstmatige coma gehouden. Toen hij iets later volledig wakker werd, kon hij zich niets meer herinneren. Pierre moest alles opnieuw leren: van stappen en praten tot zelfs eten, drinken en zich wassen. Al snel bleek dat zijn motoriek wel nog in orde was. De problemen situeerden zich vooral op cognitief vlak”, vertelt Carine.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer