VIDEO. Sp.a Sint-Truiden deelt klimaatrapport uit aan vertrekkende klimaatbetogers

De Truiense sp.a deelde zondagmiddag een klimaatrapport uit aan de klimaatbetogers die de trein namen om naar de manifestatie in Brussel af te reizen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Het klimaat staat in de actualiteit als nooit voorheen. Vrijdag vond in Sint-Truiden een klimaatmars plaats, georganiseerd door Truiense jongeren, en zondag wordt volop ingezet op de nationale betoging. Ook sp.a Sint-Truiden heeft niet stilgezeten en op basis van zijn eigen klimaatplan, de stad Sint-Truiden een klimaatrapport gegeven. Het klimaatrapport laat zien waar wij zouden op inzetten én  toont waar de stad tekort schiet in het behalen van de doelstelling: Sint-Truiden CO2-neutraal in 2050”, vertelt sp.a-fractieleider Gert Stas.

3 Fractieleider voor sp.a Gert Stas deelt klimaatrapporten van de stad Sint-Truiden uit aan mensen die naar de klimaatbetoging in Brussel trekken.
Benoit De Freine Fractieleider voor sp.a Gert Stas deelt klimaatrapporten van de stad Sint-Truiden uit aan mensen die naar de klimaatbetoging in Brussel trekken.

ECO-huis

“Wij denken aan het oprichten van een ECO-huis waar Truienaren zich kunnen laten informeren op welke manier ze de CO²-uitstoot kunnen terugdringen. Het blijft teleurstellend op het vlak van groen in het centrum. De bomen op de Grote Markt zullen er wellicht nooit komen. Ook het fietsbeleid is ondermaats, te veel moordstrookjes en te weinig visie zorgen ervoor dat nog te veel ouders hun kinderen niet met de fiets naar school durven laten gaan. Op vlak van elektrisch rijden is de stad wel goed bezig. De aankoop van een elektrisch stadswagenpark, meer en meer oplaadpunten, en binnenkort een elektrische stadsbus. Sint-Truiden kan veel beter”, besluit sp.a-fractieleider Gert Stas.

3
Benoit De Freine
3
Benoit De Freine

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer