De correctionele rechtbank in Leuven waar de man zich moest verdedigen.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven waar de man zich moest verdedigen.

Vier jaar cel voor jarenlang misbruik minderjarige stiefdochter

Een stiefvader uit Gingelom is veroordeeld tot vier jaar cel voor de jarenlange verkrachting en aanranding van zijn minderjarige stiefdochter. Het tienermeisje ging er volledig onderdoor na het misbruik van Daniel S.

De feiten speelden zich af tussen 2009 en 2015 thuis in Linter, Tienen en Kortenaken. Het slachtoffer was toen ongeveer 9 jaar oud. Op 17 oktober 2015 deed de grootmoeder van het tienermeisje aangifte bij de politie. In 2013 al vertelde het slachtoffer aan haar stiefzus dat ze gedwongen werd tot seksuele handelingen. De stiefzus ondernam zelf geen stappen maar hield wel een oogje in het zeil. Zo moest ze vaststellen dat S. meermaals ’s nachts de kamer binnenging van zijn stiefdochter. De verklaring van het slachtoffer werd onderzocht door een gerechtsdeskundige. Die besloot dat op basis van het audiovisueel verhoor voldoende criteria weerhouden konden worden om haar uitlatingen en bewoordingen als geloofwaardig te aanzien. S. betwistte de feiten. Volgens hem kwam zij met het verhaal over misbruik op de proppen omdat zijn vrouw en hijzelf  “op het punt stonden” om te ontdekken dat zij naaktfoto’s verstuurde naar mensen bij haar op school. Hij ontkende eveneens dat hij ’s nachts naar haar kamer ging. 

De rechter achtte alle feiten bewezen en veroordeelde S. tot een effectieve celstraf van 4 jaar. De stiefvader wordt ook voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Aan het slachtoffer moet hij een provisionele schadevergoeding van 5.000 euro. Het openbaar ministerie vorderde de onmiddellijke aanhouding, maar daar ging de rechter niet op in.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer