3 Het Belgisch Kampioenschap Tumbling en Trampoline
Gymfed Het Belgisch Kampioenschap Tumbling en Trampoline

Vijf tips voor dit weekend: Belgisch Kampioenschap Trampoline, Lego, James Brown

Nog geen plannen dit weekend? We helpen je graag verder met vijf leuke tips van onze redactie. Want thuisblijven, dat kan je in de week ook, toch?

SINT-GILLIS-DENDERMONDE: Belgisch kampioenschap Tumbling & Trampoline

Voor de sportfanaten die een weekendje rust verdienen. In het Sportcentrum van Sint-Gillis-Dendermonde kan je dit weekend het Belgisch kampioenschap Tumbling en Trampoline gaan volgen. Een weekend gevuld met de beste Vlaamse en Waalse gymnasten die hun acrobatische moves bovenhalen. In totaal nemen er 499 gymnasten deel. Tijdens dit Belgisch Kampioenscha komen de gymnasten in de disciplines Trampoline, Tumbling en Trampoline Synchroon in het A- en B-niveau in actie. Ben je geïnspireerd en op zoek naar een leuk turnpakje? Agiva is op deze wedstrijd ook aanwezig met een kledingstand. Tickets (per dag) voor niet leden: 10 euro, leden Gymfed: 8 euro (enkel op vertoon van geldige lidkaart), kinderen t.e.m. 6 jaar: gratis

Zaterdag vanaf 9.15 uur, prijsuitreiking om 16.45 uur. Zondag vanaf 8.15 uur, prijsuitreiking om 20.05 uur.

Meer info vind je hier. 

SINT-NIKLAAS: Buitengewone lentemarkt

Wie dit weekend de lente wil vieren, is in Sint-Niklaas aan het juiste adres. In de stad vindt immers een grote Lentemarkt plaats. Wat kan je verwachten? Een gevarieerd aanbod aan kleurrijke bloemen en planten om thuis een heerlijk lentegevoel te creëren, compostmeesters die advies geven én de beiaardier die de mooiste deuntjes laat horen. Daarnaast vind je er ook de Lekker Lokaal-markt: de lekkerste streekproducten rechtstreeks van bij de boer op je bord, kakelverse eieren, melk, groenten, fruit en vlees. Dat wordt dus dubbel genieten. Afspraak zondag op de Grote Markt in Sint-Niklaas, van 10 uur tot 15 uur.

Meer info vind je hier.

STEKENE: Vijfde Stekene Blues festival

Het Stekene Blues Festival pakt voor de vijfde editie opnieuw uit met enkele buitenlandse namen, aangevuld met het beste van de Belgische blues scene. Het festival van de Stekense Rhythm & Blues Club gaat door op zaterdag 18 mei van 16 tot 23.30 uur in een tent in de Stekense centrumzone. Op de affiche staan ‘Nobody’s Dirty Business’ en ‘Black Cat Biscuit’ uit eigen land en The Blue Clay uit Nederland. Uit Groot-Brittannië komen Catfish en The Hexmen. De toegang is volledig gratis dankzij de vele sponsors en de logistieke steun van de gemeente Stekene. Er zijn ook camperplaatsen beschikbaar. Meer info vind je hier.

3
rv

AALST: Creatief met LEGO

3
RV

De gekende LEGO-blokken zijn tijdloos en je kan er werkelijk alles mee bouwen. Dat beseften ze ook in de bibliotheek in Aalst. In Utopia kan je er zaterdagmiddag terecht voor allerhande activiteiten rond LEGO: bouwen, puzzelen en spelen met de iconische LEGO-blokjes. Er is dan ook een aangepast aanbod voor meerdere leeftijden. Zo is er een workshop voorzien waar je zelf muziekinstrumenten kan bouwen, voor de jongsten (4 tot 6 jaar) is er om 15 uur een ‘Build me Emotions-workshop voorzien. Afspraak zaterdag van 14 tot 18 uur. Het is gratis, inschrijven is enkel vereist voor LEGO® Education ‘Build me Emotions’ workshop via de website of info@utopia-aalst.be

Meer info vind je hier.

SINT-NIKLAAS: De originele James Brown-band

Voor een extra portie ‘Soul’ moet je zondag in De Casino in Sint-Niklaas zijn. Daar komt de originele band van wijlen James Brown het beste van zichzelf geven. James Brown wist zich steeds met de juiste muzikanten te omringen toen hij zijn funkkreten op de wereld los liet. The JB’s (The Original James Brown Band) werkte meer dan vijftig jaar samen met The Godfather of Soul en speelde een grote rol in de ontwikkeling van klassiekers zoals ‘Soul Power’, ‘Doing it to Death’, Gimme Some More’, ‘Pass the Peas’ en ‘Super Bad.’ The JB’s eren het muzikale nalatenschap van James Brown en doen dat met dezelfde bezieling van hun legendarische frontman. Alle grote hits passeren de revue: ‘Sex Machine’, ‘Cold Sweat’, ‘I Feel good’, ‘It’s a Man’s Man’s World’, ‘Funky Good Time’,…  Klinkt als een feestje! Afspraak om 20 uur, tickets: 22 euro in voorverkoop, 25 euro aan de kassa. Meer info vind je hier.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer