2 Katje Lee.
RV Katje Lee.

Exclusief voor abonnees

Katje Lee heeft geen rabiës volgens expert in hondsdolheid, twee dierenartsen en Peruaanse universiteit

De veelbesproken zaak katje Lee, die meegenomen werd door Selena Ali (23) uit Peru, heeft steun gekregen van Bernard Brochier, voormalig afdelingshoofd hondsdolheid bij het Belgisch wetenschappelijk instituut Sciensano. Ook de risico-analyses van praktijkdierenartsen Ellie De Grauwe en Yvan Beck wijzen uit dat quarantaine volstaat. De dierengeneeskundige faculteit van de Universidad Nacional Mayor de San Marcos in Peru geeft dan weer aan dat officiële rapporten van het Ministerie van Volksgezondheid wijzen op geen enkel geval van hondsdolheid bij katten of honden in de afgelopen tien jaar. “Als de kat rabiës zou hebben, zou hij nooit in België zijn geraakt”, aldus De Grauwe.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • lars vandenberge

    Sommigen zitten hier te eisen dat Selena gestraft wordt omdat ze een wet zou overtreden hebben. Wij zijn hier in België he. Toen wij eens op de werkvloer een discussie hadden over zwart werk bleek er (tot mijn verbazing) niemand (buiten mezelf) ook maar enig probleem mee te hebben. Zo zijn Belgen. Langs de ene kant overtreden ze wetten waar ze maar kunnen en langs de andere kant zijn ze heiliger dan de paus.

  • Jos Noppen

    ALs katje Lee ingeënt is tegen rabies en al 2 maanden in Belgie in quarantaine verblijft.Kan er dan nog een maandje bij in quarantaine verblijven hier .Ik lees ook dat het diertje niet besmet is en nog gezond .Vele dierenliefhebbers hebben het er heel moeilijk mee en katje Lee zou zeker niet de dupe ervan mogen worden.Een lief diertje verliezen en in deze moeilijke coronatijd is de pijn nog harder,er is al zoveel aanpassing van leven nu nodig en niet gemakkelijk.

Lees meer