Bezoekers aan de begraafplaats zijn zeer tevreden met de gedenksteen
Alfons Schryvers Bezoekers aan de begraafplaats zijn zeer tevreden met de gedenksteen

Knekelveld op begraafplaats heeft serene gedenksteen

Op de gemeentelijke begraafplaats Vossenveld, aan de Vossenveldlaan in Stabroek, vinden de meeste Stabroekse overledenen een laatste rustplaats. Op de begraafplaats, achter de kerk Attenhoven aan de Blokweg in Hoevenen, gebeuren nog steeds begravingen. Meestal gaat het om oudere inwoners van Hoevenen die er bewust voor gekozen hebben om in hun vroegere gemeente begraven te worden. De Hoevense begraafplaats is echter niet zo groot zodat er ontgravingen moeten gebeuren. Omdat de wettelijke termijn van twintig jaar er verstreken was gebeurden eind 2017 opnieuw ontgravingen. 

Als blijvende herdenking voor de overledenen die er begraven lagen is recent op de begraafplaats een knekelveld aangelegd. Dat werd zopas aangevuld met een serene marmeren gedenksteen met daarin de gegraveerde tekst “Alles waar je echt van houdt zal warmte blijven geven. Ook al is het niet gebleven ’t blijft altijd een deel van jou, een stukje van je leven”. Bewoners zijn uitermate tevreden met het initiatief. Alhoewel de overledenen verdwenen zijn blijft er voor de nabestaanden toch nog een plaatsje om in alle sereniteit even stil te staan bij hun dierbaren. Dat bewijzen de bloemen die geregeld naast de herdenkingszuil te vinden zijn.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer