5 Eén van de slachtoffers werd aangetroffen naast de weg, langs de Ieperstraat in Hooglede, op zowat een kilometer van de plaats van de feiten.
Hans Verbeke Eén van de slachtoffers werd aangetroffen naast de weg, langs de Ieperstraat in Hooglede, op zowat een kilometer van de plaats van de feiten.

Twee mannen kritiek na steekpartij bij autohandelaar, één slachtoffer 1 kilometer verderop aangetroffen

Bij een steekpartij op de grens van Hooglede en Oostnieuwkerke zijn donderdag kort na de middag twee mannen levensgevaarlijk gewond geraakt. Eén van hen werd een kilometer verderop aangetroffen met ontbloot bovenlijf langs de weg. Geen van de betrokkenen is bekend bij het gerecht.

Het incident, waarvan de aanleiding nog niet bekend is, deed zich voor in de statige villa naast de gekende autohandel Yvo, vlak bij de rotonde op Sleihage. In het huis wonen zaakvoerder Y. V. (50) en zijn partner K.H. (53). Volgens het Ieperse parket kwam het tot een steekpartij. Twee mannen raakten daarbij levensgevaarlijk gewond.

Zieltogend langs de straatkant

Eén van de gewonden, een man van vreemde origine met ontbloot bovenlijf, probeerde nog te vluchten. Hij werd zowat een kilometer verderop aangetroffen door passanten, langs de Ieperstraat in Hooglede. “Het was net alsof de politie hem overmeesterde”, zegt een man die daar net passeerde. “Enkele agenten leken zich op hem te werpen. Heel snel nadien arriveerden een ambulance en een mugteam.”

Het slachtoffer kreeg ter plaatse de dringendste zorgen en werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De man verbleef volgens het parket in de villa van de zaakvoerder en diens partner maar is er niet gedomicilieerd.

5 De politiediensten snelden massaal naar de autohandel en de statige villa van de zaakvoerder, die naast z'n bedrijf woont.
Hans Verbeke De politiediensten snelden massaal naar de autohandel en de statige villa van de zaakvoerder, die naast z'n bedrijf woont.

Niemand gearresteerd

Yves V. liep na de feiten naar zijn autohandel, op zoek naar hulp. Getuigen die op straat waren, zagen de gewonde man maar niet wat zich in de villa afspeelde. 

Zowel de villa als de zaak werden afgesloten, de autohandel bleef de hele dag dicht. Een onderzoeksrechter zakte donderdagavond af naar de plaats van de feiten. Wat er zich precies heeft afgespeeld, is voorlopig onduidelijk. De politie gaat uit van een handgemeen tussen de twee mannen, er was geen derde persoon bij de feiten betrokken. Mogelijk is één van de slachtoffers uit een raam gevallen op de eerste verdieping van de villa, maar die informatie is niet bevestigd. 

Volgens het parket is de toestand van de twee gewonde mannen nog altijd kritiek, maar intussen wel stabiel. Mogelijk kan één van hen morgen al verhoord worden. Beiden staan onder politietoezicht en er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot doodslag. 

5 In het huis van de zaakvoerder van de garage raakte een man om een nog onbekende reden verwikkeld in een steekpartij met een andere man. Die woonde bij hem en zijn partner in.
Hans Verbeke In het huis van de zaakvoerder van de garage raakte een man om een nog onbekende reden verwikkeld in een steekpartij met een andere man. Die woonde bij hem en zijn partner in.
5 De omgeving werd afgesloten.
Hans Verbeke De omgeving werd afgesloten.
5 Ook mensen van het technisch labo van de federale gerechtelijke politie kwamen ter plaatse.
Hans Verbeke Ook mensen van het technisch labo van de federale gerechtelijke politie kwamen ter plaatse.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudy De Wever

    Autozwendel is meest corrupte business van t land, laten passeren zegt de bevoegde minister neemt te veel tijd in beslag en men laat mlj schieten die dan moeten bijgedragen worden door de werkman, snelle te innen zonder inspanning.

  • Eric Eric Denys

    Wacht eerst af vooraleer te veroordelen. Of te oordelen

Lees meer