Laenen

Gemeente engageert zich voor veiliger verkeer en gaat vol voor SAVE-label

De gemeenteraad van Steenokkerzeel heeft het licht op groen gezet om vol voor het SAVE-label te gaan. Dat initiatief van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) moet gemeenten aansporen om mee te werken aan een veiliger verkeer.

Het was oppositiepartij Groen die de gemeenteraad begin dit jaar vroeg om haar goedkeuring te geven om in te stappen in het SAVE-project. Vorige week donderdag werd het punt unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad. “We hebben in het verleden wel al heel wat gedaan om de verkeersveiligheid te verhogen, maar uiteraard kan het nog beter”, geeft mobiliteitsschepen Wim Mombaerts (Klaver/N-VA) toe. “Met het SAVE-project engageren we ons om extra maatregelen te nemen om het verkeer nog veiliger te maken.”

Zeven punten

Om het SAVE-label binnen te halen, moet de gemeente zeven punten uitwerken. Zo moet onder meer een veiligheidsanalyse opgemaakt en geëvalueerd worden, moet het STOP-principe geïmplementeerd worden en moet het mobiliteitsbeleid op kinderen en jongeren afgestemd worden. “Volgende maand ondertekenen we het SAVE-charter samen met buurgemeenten Kampenhout en Steenokkerzeel, en met politiezone KASTZE”, aldus nog Mombaerts. “De komende maanden worden de plannen opgesteld, waarna alles volgend jaar in de praktijk omgezet zal worden om zo het SAVE-label binnen te halen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer