Kindjes van kamperende ouders hebben plekje in gewenste school

Alle ouders die in de nacht van dinsdag op woensdag overnacht hebben voor of in de scholen in Steenokkerzeel zijn erin geslaagd om hun kinderen in te schrijven. In De Piramide staat voorlopig één kindje op de wachtlijst. De ouders hadden niet gekampeerd.

Voor de schoolpoort van gemeenteschool De Piramide sloegen 25 ouders hun tenten op. Directrice Mimi Peremans bleef zelf ook op school overnachten, zodat de ouders 's nachts gebruik konden maken van het sanitaire blok. "Om de nacht goed door te komen, plaatsten de ouders een groot scherm en een beamer,, zodat ze urenlang naar films konden kijken (lacht)", aldus de directrice. "Dankzij een vuurkorf konden ze het ook relatief warm houden. Gelukkig is het pas omstreeks 6.20 uur beginnen te regenen. Om 7 uur gingen de deuren open, dus moesten de ouders slechts een dik halfuur schuilen onder het afdak."

Een kindje op wachtlijst

Uiteindelijk konden alle ouders die de nacht voor de schoolpoort doorgebracht hebben hun kinderen inschrijven. Eén ouder die gisterochtend pas opdaagde in De Piramide kreeg te horen dat zijn kindje op de wachtlijst staat. Ook in vrije basisschool Ter Ham brachten ouders de nacht door. Daar kregen de zes kampeerders onderdak in de turnzaal. Zij konden hun kinderen allemaal inschrijven. Er waren gisteren zelfs nog plaatsen over.


(RDK)

Lees meer