De leerlingen van het derde leerjaar GBS Piramide ging gisteren op bezoek in het Open Asielcentrum in Steenokkerzeel, waar ze speelden met hun leeftijdsgenootjes.
Lukas De leerlingen van het derde leerjaar GBS Piramide ging gisteren op bezoek in het Open Asielcentrum in Steenokkerzeel, waar ze speelden met hun leeftijdsgenootjes.

Leerlingen De Piramide brengen dag door met jonge vluchtelingen

Zowat 60 leerlingen van gemeenteschool De Piramide hebben gisteren een bezoek gebracht aan het open opvangcentrum voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen in Steenokkerzeel.

In de namiddag ontdekten de jonge asielzoekers dan weer hoe het is om school te lopen in ons land.


Tijdens hun bezoek aan het open opvangcentrum voor minderjarige vluchtelingen kregen de leerlingen van De Piramide eerst een informatiefilmpje over asielzoekers. Nadien volgde een rondleiding door het centrum. Enkele asielzoekers leidden de leerlingen mee rond.


"In de namiddag trokken we met de vluchtelingen naar de school, zodat ze zelf konden ondervinden hoe een school in België werkt", zegt Joris Uyttendaele, coördinator in het opvangcentrum. "De dag werd afgesloten met wat sport en enkele spelletjes."


Morgen brengen de leerlingen van basisschool Ter Ham uit Steenokkerzeel een bezoek aan het opvangcentrum. (RDK)

Lees meer