3 Robby Marin lanceert de monstersnack 'Mes van Stekene', goed voor 2,5 kilo vlees
Kristof Pieters Robby Marin lanceert de monstersnack 'Mes van Stekene', goed voor 2,5 kilo vlees

Hongertje? Probeer ‘Mes van Stekene’ eens

’t Frietkaffee lanceert eetuitdaging met 2,5 kilo vlees

Voor klanten met een sterke maag heeft 't Frietkaffee voortaan een uitdaging: het 'Mes van Stekene'. De creatie is goed voor 2,5 kilo vlees en 250 gram frieten. Uitbater Robby Marin daagt klanten uit om het indrukwekkend schouwspel op te eten met één tot vier en dat in een zo snel mogelijke tijd.

Robby Marin wou voor de avondfeestmarkt op 14 september origineel uit de hoek komen met zijn frituur in de Polenlaan en vond hiervoor de inspiratie bij een collega uit Balen. Die haalde enkele jaren geleden het nationale nieuws met zijn ‘Toren van Balen’, een monsterburger met twintig stukken vlees. Voor deze uitdaging kwamen zelfs professionele vreetkampioenen overgevlogen uit de VS.

Robby wil nog straffer doen en lanceert met het ‘Mes van Stekene’ een bijna afschrikwekkende toren van frituursnacks. Die bestaat uit twee bicky royals, twee gewone bicky’s, twee bicky cheese, twee chickenburgers, twee bickyribs, twee bicky friks, twee bouletten, twee viandellen, een curryworst en nog 250 gram verse frietjes met sauzen naar keuze. 

“Onze spies is gemaakt in de vorm van een mes en het is ook een knipoog naar de bijnaam van de Stekenaars”, lacht Robby. Zelf heeft hij nog geen poging ondernomen om de vleestoren naar binnen te werken. “Het is samen goed voor 2,5 kilo vlees en daar zijn de broodjes niet bijgerekend. Ik weet niet of één iemand het naar binnen zal krijgen. Daarom dat er twee klanten tegelijk mogen aanvallen. De wedstrijd loopt tot en met 30 november en de winnaars kunnen een mooie prijs winnen ter waarde van 200 euro. Wie over een rijbewijs beschikt, kan ook kiezen om een uurtje op een circuit te gaan rijden met een Ferrari.” 

Richttijd: 7 minuten en 10 seconden

Daarnaast zal Robby ook nog een aantal prijzen verdelen onder deelnemers die er met 3 of 4 personen in slagen om het ‘Mes van Stekene’ naar binnen te werken. “Een richttijd kan ik al geven. De ‘Toren van Balen’ is al in 7 minuten en 10 seconden opgegeten. Een Amerikaanse deelnemer heeft er zelfs twee achter de kiezen geslagen en deed daar nog geen 20 minuten over. De lat zal dus hoog liggen!”

Hoeveel calorieën erin zitten, kan de frituuruitbater moeilijk schatten. “Maar het zullen er ongetwijfeld duizenden zijn”, lacht hij. “Het is een gimmick en zeker niet de bedoeling om een nieuw streekproduct van Stekene te lanceren. Het zal ook geen vaste plaats krijgen op ons menu. Integendeel zelfs. Wie een ‘Mes van Stekene’ wil verorberen, moet op voorhand inschrijven zodat ik voldoende vlees kan inslaan.” 

De wedstrijd loopt tot en met 30 november en begint op 14 september op de avondmarkt, inschrijven kan per 2 personen via robby@tfrietatelier.be. Je kan de monstertoren van frituursnacks ook bestellen zonder deelname aan de wedstrijd. Het 'Mes van Stekene' kost 52 euro.

3 Deze twee klanten deden een poging, maar moesten na enkele burgers erkennen dat het iets te veel van het goede was.
Kristof Pieters Deze twee klanten deden een poging, maar moesten na enkele burgers erkennen dat het iets te veel van het goede was.
3 Het 'Mes van Stekene' bestaat uit 2 bicky royals, 2 gewone bicky’s, 2 bicky cheese, 2 chickenburgers, 2 bickyribs, 2 bicky friks, 2 bouletten, 2 viandellen en 1 curryworst dit alles afgewerkt met 250 gram verse frietjes met sauzen naar keuze.
Kristof Pieters Het 'Mes van Stekene' bestaat uit 2 bicky royals, 2 gewone bicky’s, 2 bicky cheese, 2 chickenburgers, 2 bickyribs, 2 bicky friks, 2 bouletten, 2 viandellen en 1 curryworst dit alles afgewerkt met 250 gram verse frietjes met sauzen naar keuze.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer