Kristof Pieters

Nieuwe mobiliteitsraad in de steigers

Het gemeentebestuur van Stekene reageert positief op het voorstel van Groen om een mobiliteitsraad op te richten, waarin burgers en vertegenwoordigers van andere adviesraden aanbevelingen kunnen formuleren voor de mobiliteit in de gemeente.

Groen lanceerde het voorstel in de gemeenteraad en meerderheidspartij Gemeentebelangen heeft aangekondigd om het voorstel te bestuderen waarna het op de volgende zitting ter stemming zal worden voorgelegd. Na goedkeuring zal er een oproep komen naar de inwoners om zich kandidaat te stellen. “De adviesraad mobiliteit, die er dus vermoedelijk komt, heeft een mooie uitdaging”, zegt Luc De Cleir, voorzitter van Groen. “De ongevallen blijven ver boven het Vlaams gemiddelde hangen en de centrumzone wordt door vele inwoners als onveilig aangevoeld, zo bleek uit de bevraging in 2018. Er staan ook nog heel wat grote projecten op stapel zoals de herinrichting van de N403 en de opmaak van een masterplan voor de dorpskern van Stekene.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer