RV

Amazone Sarra (21) overleden nadat paard haar in gezicht trapt

Jumpingamazone Sarra Van Avermaet (21) uit Hamme is gisteren overleden nadat ze zaterdag een trap van een jong paard in het gezicht kreeg. De jonge vrouw nam toen deel aan de regionale wedstrijd Stal Hulsterlo. Dat meldt de organisatie Hippische Regionale Oost-Vlaanderen (HROV) op Facebook. 

De hulpdiensten brachten de zwaargewonde Sarra zaterdag onmiddellijk naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Daar overleed ze gisteren aan haar verwondingen. De precieze omstandigheden van het tragische ongeval zijn niet bekend. 

“Sarra was ondanks haar jonge leeftijd een ervaren amazone die voornamelijk jonge paarden onder het zadel had”, zo staat op de website Equnews te lezen. Sarra runde samen met haar vader, eveneens een fanatiek paardenliefhebber, stal De Gordebeek in Stekene.

49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Inemma Marie

    Ongelooflijk veel steun en sterkte aan de familie van Sarra. Dit verlies is pijnlijk en onaanvaardbaar. Veel te jong en nog vol ambitie.

  • Sabine Smet

    RIP Sarra en aan de familie en haar vriend wens ik heel veel sterkte,xxx

Lees meer