RV

Amazone Sarra (21) overleden nadat paard haar in gezicht trapt

Jumpingamazone Sarra Van Avermaet (21) uit Hamme is gisteren overleden nadat ze zaterdag een trap van een jong paard in het gezicht kreeg. De jonge vrouw nam toen deel aan de regionale wedstrijd Stal Hulsterlo. Dat meldt de organisatie Hippische Regionale Oost-Vlaanderen (HROV) op Facebook. 

De hulpdiensten brachten de zwaargewonde Sarra zaterdag onmiddellijk naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Daar overleed ze gisteren aan haar verwondingen. De precieze omstandigheden van het tragische ongeval zijn niet bekend. 

“Sarra was ondanks haar jonge leeftijd een ervaren amazone die voornamelijk jonge paarden onder het zadel had”, zo staat op de website Equnews te lezen. Sarra runde samen met haar vader, eveneens een fanatiek paardenliefhebber, stal De Gordebeek in Stekene.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

49 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Inemma Marie

    Ongelooflijk veel steun en sterkte aan de familie van Sarra. Dit verlies is pijnlijk en onaanvaardbaar. Veel te jong en nog vol ambitie.

  • Sabine Smet

    RIP Sarra en aan de familie en haar vriend wens ik heel veel sterkte,xxx

Lees meer