Geert De Rycke

Vier jaar rijverbod voor achtervolging met 240 kilometer per uur op E34

Mauro S. uit Genk heeft zich in de politierechtbank moeten verantwoorden voor een zware overtreding in juni van vorig jaar. De politie haalde de man, na een achtervolging van zes kilometer aan hallucinante snelheden uit het verkeer. “Ik heb geen enkel excuus”, aldus S. in de rechtbank.

Mauro S. vlamde in juni van vorig jaar met zijn Ford Focus RS op de E34 in de richting van Knokke met een snelheid van 240 kilometer per uur over de weg, in plaats van de toegestane 120 kilometer per uur. De politie merkte de man op en probeerde hem bij te houden, maar slaagde hier met moeite in. Zes kilometer verderop waren de twee rijstroken versperd en moest S. snelheid minderen. Daar konden ze hem intercepteren en even later aan de kant zetten. 

De wagen van S., een Ford Focus RS, heeft 350pk en een kostprijs van 45.000 euro. Waarom de man zo hard reed, kon hij zelf niet verklaren tegen de rechter, maar hij betuigde wel enorm veel spijt van de overtreding. “Ik heb sindsdien niet meer zo hard gereden en wil mijn voertuig zelfs verkopen", aldus S. Politierechter Peter D’Hondt verklaarde het voertuig echter verbeurd, waardoor S. zijn wagen meteen kwijt is. Hij kreeg ook een geldboete van 4.000 euro, vier jaar rijverbod en moet al zijn examens opnieuw afleggen. Hij moet zich ook laten testen of hij ooit nog geschikt is om achter het stuur van een voertuig te kruipen. “De primaten op de weg moeten eruit", besloot de politierechter. 

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ANN LIMBOS

    En gij geloofd dat da ventje uit den auto gaat blijven.

Lees meer