Sylvain wil wereldrecord scootmobiel rijden vestigen

Sylvain Lucas (69) uit Beringen gaat zich op 17 en 18 oktober wagen aan een opmerkelijke wereldrecordpoging: in 24 uur 280 kilometer afleggen in een scootmobiel. Daarmee wil hij geld inzamelen voor lotgenoten, die zo'n scootmobiel moeilijk zelf kunnen betalen.

Lucas is samen met Mil Coenen de bezieler van de 'Scootmobielrijders Paal-Beringen', een clubje van scootmobielgebruikers die regelmatig samen tochtjes maken.

"Van sommigen kregen we al eens te horen dat ze zelf de kosten moeten dragen voor hun scootmobiel, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld de mutualiteit. Ook is er nauwelijks vervoer te vinden voor mensen met een beperking. Daarom wil ik deze uitdaging aangaan, om te laten zien dat andersvaliden zich niet in hun zetel moeten settelen", zegt Lucas.

's Nachts 'meerijders'

De zestiger plant tijdens zijn recordpoging rondjes van 25 kilometer rondom de Paalse Plas te rijden. "Geen gemakkelijke opdracht, want per uur zou ik vijf minuten mogen rusten. Met een topsnelheid van vijftien kilometer per uur heb ik wel wat speling op het schema, maar toch. Het zal een hele uitdaging worden. Gelukkig kan ik 's nachts op 'meerijders' rekenen om te voorkomen dat ik in het kanaal rijd (lacht). Hoe ik me daarop voorbereid? Laat gaan slapen en vroeg opstaan, meer kan ik niet doen." Wie Lucas wil sponsoren, kan hem bereiken via lucas.sylvain@hotmail.com (DMH)

Sylvain Lucas wil met zijn rode scootmobiel een wereldrecord vestigen.
Borgerhoff Sylvain Lucas wil met zijn rode scootmobiel een wereldrecord vestigen.

Lees meer