JVS

“Bepaal mee wat belangrijk is voor de toekomst van Temse”: gemeentebestuur start inspraaktraject rond beleidsplan

Onder het motto ‘Temse Spreekt!’ gaat het gemeentebestuur van start met een participatietraject rond het beleidsplan. Via een online inspraakplatform en vijf ‘werktafels’ in juni in Temse en de deelgemeenten kunnen de inwoners hun stem laten horen.

“Wat belangrijk is voor de toekomst van onze gemeente, kan de Temsenaar mee bepalen”, klinkt het bij het gemeentebestuur. “We zijn volop bezig met het maken van toekomstplannen voor het Temse van morgen en de opmaak van het meerjarenplan 2020-2025. We hechten veel waarde aan wat de burger belangrijk vindt voor de toekomst van onze gemeente. Daarom nodigen we alle inwoners uit om deel te nemen aan het burgerparticipatie-initiatief ‘Temse Spreekt!’.”

De bestuursmeerderheid selecteerde alvast tien grote speerpunten, waarop ingezet zal worden de komende vijf jaar. Het bestuur wil nu samen met de inwoners bepalen hoe die speerpunten concreet kunnen ingevuld worden. Vanaf 20 mei tot 23 juni krijgen de inwoners de kans om hun stem te laten horen via de webpagina www.temse.be/inspraak. Daar kunnen ze aangeven welke speerpunten voor hen belangrijk zijn en ideeën formuleren die het bestuur kunnen helpen om die te realiseren. Wie online een idee post, maakt ook kans op één van de 40 te verloten prijzen.

Daarnaast worden er ook vijf ‘werktafels’, of overlegmomenten, georganiseerd. “Daar zullen we dieper ingaan op wat de inwoners belangrijk vinden, op een interactieve, gezellige en ongedwongen manier. Tijdens deze werktafels worden ideeën concreter uitgewerkt, samen met experten van het gemeentebestuur. Die werktafels vinden plaats op woensdag 5 juni van 19.15 tot 21.45 uur in zaal De Arcke in AC De Zaat, op zaterdag 8 juni van 10 tot 12.30 uur in zaal De Arcke in AC De Zaat, op dinsdag 11 juni van 19.15 tot 21.45 uur in Huis De Fortune in Elversele, op donderdag 13 juni van 19.15 tot 21.45 uur in De Mosterdpot in Steendorp en op zaterdag 15 juni van 10 tot 12.30 uur in zaal De Arcke in AC De Zaat. 
Inschrijven kan tot 31 mei via e-mail naar participatie@temse.be of door een inschrijfstrookje ingevuld binnen te brengen, die beschikbaar zijn in AC De Zaat, het OCMW-kantoor en de bibliotheek.

Info: participatie@temse.be, 03/710.25.18

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer