5 De 39-jarige man werd gisterochtend levenloos achter zijn stuur langs de Grote Dweersstraat gevonden.
Kristof Pieters/RV De 39-jarige man werd gisterochtend levenloos achter zijn stuur langs de Grote Dweersstraat gevonden.

‘Natuurlijk overlijden’ van 39-jarige man blijkt na autopsie toch verdacht, gerechtelijke politie start onderzoek

De 39-jarige man die gisterenochtend levenloos achter zijn stuur lag in de Grote Dweersstraat in Temse, is mogelijk dan toch geen natuurlijke dood gestorven. Dat blijkt uit de autopsie van het slachtoffer. Er zijn verwondingen aangetroffen die niet overeenstemmen met het ongeval waarbij hij betrokken was. De federale gerechtelijke politie is met een onderzoek gestart.

De 39-jarige Jakub M. was gisterenochtend rond 5 uur thuis vertrokken naar zijn werk, maar amper 200 meter van zijn woning week de auto plots af van de rijbaan en crashte die in een voortuin. Buurtbewoners probeerden de man nog te reanimeren, maar er kon geen hulp meer baten.

Aanvankelijk wezen alle sporen erop dat de man onwel was geworden en een natuurlijke dood stierf. Gisterenavond werden bij een autopsie echter verwondingen gevonden die niet overeenstemmen met het ongeval. De auto was weliswaar in een voortuin tot stilstand gekomen maar was niet zo zwaar beschadigd. Vooral een verwonding aan de achterzijde van het hoofd van de man blijkt verdacht.

Verwonding

Wat er dan precies wel is gebeurd, blijft voorlopig een raadsel. Een mogelijke piste is dat Jakub M. een verwonding opliep in zijn woning of vlak voor zijn deur en vervolgens in zijn wagen is gestapt en 200 meter verder is bezweken. De politie liet vrijdagavond laat in allerijl de wagen, een zwarte BMW, in beslag nemen bij het carrosseriebedrijf waar het voertuig intussen was beland. Zaterdagochtend werd ook het labo en een afstappingsteam ter plaatse gestuurd naar de woning van de man. Het huis werd na afloop verzegeld.

Het slachtoffer woonde er samen met zijn echtgenote, die acht maand zwanger is, en een dochtertje van twee jaar. Zowel Jakub M. als zijn vrouw zijn afkomstig van Polen. Het koppel huurde sinds enkele jaren de woning in de Grote Dweersstraat. De man was vroeger zelfstandig chauffeur maar werkte momenteel voor een transportbedrijf aan de Noorderlaan in Antwerpen. Collega’s omschrijven hem als een harde werker. 

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat er een onderzoek loopt. “Zolang er geen duidelijkheid is over de precieze doodsoorzaak en de omstandigheden, worden alle pistes onderzocht", zegt woordvoerster An Schoonjans.

5 De politie houdt de woning van het slachtoffer sinds vrijdagavond in de gaten.
Kristof Pieters De politie houdt de woning van het slachtoffer sinds vrijdagavond in de gaten.
5 Het huis werd zaterdag volledig onderzocht door het labo op sporen en werd na afloop verzegeld.
Kristof Pieters Het huis werd zaterdag volledig onderzocht door het labo op sporen en werd na afloop verzegeld.
5
Kristof Pieters
5 .
Kristof Pieters .

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • monique hermans

    Waar woont die moeder met haar kinderen dan? Kan dat allemaal zomaar? Of is er al meer bekent dat ze zeggen, en is vrouw verdacht? Hoop dat ze nog opvang heeft of Fam. Waar ze terecht kan. Erg voor de kindjes!

  • Danni Van Driessche

    Sterke aan de familie. Erg en veel te jong

Lees meer