Het gehucht Velle.
RV Het gehucht Velle.

“Onze stem laten horen”: inwoners Temse-Velle richten burgerplatform op

Een groep inwoners van het gehucht Velle bij Temse wil een burgerplatform oprichten. Alle Vellenaars kregen de voorbije week een uitnodiging in de bus om daar samen de schouders onder te zetten.

“Temse-Velle is uniek in vele opzichten en Vellenaars gaan prat op hun eigen identiteit. Toch raakte Velle bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen weer niet aan een gemeenteraadslid die deel uitmaakt van de huidige bestuursmeerderheid. Door het gemis aan zo’n rechtstreekse deelname aan het beleid komen belangrijke thema’s onvoldoende op de politieke agenda”, stellen Vellenaars André De Maeyer, Hugo Van Lemmens en Patrick Michiels.

De Maeyer en Van Lemmens zetten zich met ‘Geluidsarm Velle’ al jaren in om de overlast van de E17 te beperken. Zij willen de Vellese problematiek in een ruimer kader zien. Patrick Michiels woont al meer dan 40 jaar op Velle. Zij willen nu met een burgerplatform de stem van Temse-Velle luider laten horen. “We hebben een oproep gelanceerd naar de Vellenaren om deel uit te maken van een burgerplatform voor lokale aangelegenheden. Inspraak, participatie en het verdedigen van belangen zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Over hete hangijzers, de concrete aanpak, structuur en naamgeving willen we niet voor onze beurt spreken. Het zullen de eerste deelnemers zijn aan de werkgroep die vooruit mogen kijken. Alle Vellenaars zijn welkom, jong én oud, maar we starten wel met een groep zonder politieke mandatarissen of kandidaat-politici.”

Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via graag@temsevelle.be. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer