2 Inwoners op pad tijdens de tweede protestwandeling van burgerinitiatief ‘Red De Roomacker’.
JVS Inwoners op pad tijdens de tweede protestwandeling van burgerinitiatief ‘Red De Roomacker’.

200-tal deelnemers aan protestwandeling ‘Red De Roomacker’: burgerinitiatief zet acties verder tegen geplande verkaveling

Een tweehonderdtal Tielrodenaren heeft zondagmiddag deelgenomen aan de tweede protestwandeling van het burgerinitiatief ‘Red De Roomacker’. Die verwacht dat ontwikkelaar Matexi binnenkort een nieuwe, aangepaste verkavelingsaanvraag zal indienen.

De wandeling startte tussen 14 en 15 uur aan het Gildenhuis in het dorp. Wandelaars kregen een uitgestippeld parcours van 4 of 8 kilometer voorgeschoteld, langs de bedreigde Roomacker en andere mooie plekjes in Tielrode. 
Voor de tweede keer zette het burgerinitiatief ‘Red De Roomacker’ het protest tegen een mogelijke verkaveling op de Roomacker met een publiekswandeling kracht bij. In februari 2017 gingen al eens vele honderden Tielrodenaren op pad om hun ongenoegen te tonen over de plannen. “Bij onze vorige acties waren samen meer dan 2.000 actievoerders betrokken. Vandaag zijn het er zo’n tweehonderd. Er zijn ook de marsen in Antwerpen en Brussel, dus kunnen we vandaag wel tevreden zijn over de opkomst. Opnieuw laten vele mensen blijken dat zo’n enorme verkaveling in hun dorp geen optie is”, stelde woordvoerder Ruth Vermeire van het burgerinitiatief.

Met deze protestactie neemt het burgerinitiatief ook opnieuw positie in. “De kans is immers groot dat bouwpromotor Matexi snel een aangepaste verkavelingsaanvraag zal indienen. Het schepencollege verwees de eerste verkavelingsaanvraag naar de prullenmand. We willen de bevolking nu sensibiliseren. Straks zijn het ook verkiezingen. We zullen de beleidsvoerders en Matexi laten zien dat onze weerstand niet is afgenomen. Integendeel!”

2
JVS

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer