Geert De Rycke

4.000 euro boete voor motorrijder die verkeersregels aan zijn laars lapt

R.M. uit Hamme is door politierechter Peter D’Hondt veroordeeld tot een geldboete van 4.000 euro na enkele zware verkeersinbreuken. De man werd betrapt met een doorboorde nummerplaat, geen verzekering en de man had op het moment van de feiten ook een rijverbod. 

Toen R.M. het aan de stok kreeg met een vriend van hem, besluit hij ervandoor te gaan met zijn motor. M. had een rijverbod, maar daar trok hij zich weinig van aan. De man werd aan de kant gezet na enkele zware verkeersinbreuken te zijn begaan. Hij werd betrapt met een doorboorde nummerplaats en was niet verzekerd.

Toen M. werd tegengehouden verklaarde hij bovendien ook dat hij al 15 jaar drugs gebruikt. Hij gaf zelfs toe dat hij 5 gram cannabis per dag oprookte, wat ongeveer overeen komt met tien joints. “Vervolgens verklaarde hij ook dat hij jong en onervaren was en daarom deze overtredingen veroorzaakte”, aldus het OM. 

De man is geen onbekende voor het gerecht en heeft al verschillende veroordelingen op zijn naam staan, ook op correctioneel vlak. Op dit moment zit hij al in de gevangenis van Wortel. 

M. was niet aanwezig in de rechtbank omdat hij niet durfde verschijnen voor de politierechtbank. Naast de geldboete van 4.000 euro kreeg M. ook nog een rijverbod van drie jaar opgelegd en moet hij alle examens opnieuw afleggen, en moet ook kunnen aantonen dat hij geen drugs meer gebruikt als hij ooit nog zou willen sturen. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer