Alle ouders die kampeerden voor de poort, hebben een plaats kunnen verzilveren voor hun kind.
Kristof Pieters Alle ouders die kampeerden voor de poort, hebben een plaats kunnen verzilveren voor hun kind.

Alle schoolkampeerders krijgen plaatsje bij GTI

De ouders die woensdagavond gekampeerd hebben voor de poorten van het GTI in Beveren hebben allen hun kind donderdagochtend kunnen inschrijven op school. Er zijn zeven jongeren op de wachtlijst beland maar directeur Pascal De Rop maakt zich sterk dat ook zij zeker een plaats krijgen.

Er waren nog slechts een tiental vrije plaatsen beschikbaar bij het GTI en in de andere twee secundaire scholen is er reeds een lange wachtlijst. Om geen enkel risico te nemen, besloten enkele ouders om daarom te gaan kamperen voor de deur van de school. De ouders die er de nacht doorbrachten, konden zich allen verzekeren van een plaats. In de loop van de voormiddag kwamen donderdag nog enkele kinderen zich inschrijven. “Alle 120 beschikbare plaatsen in 1A zijn nu volzet en er staan 7 jongeren op de wachtlijst”, zegt directeur Pascal De Rop. “Aangezien er altijd ouders zijn die hun kind inschrijven op meerdere scholen, zullen die zeker ook nog wel een plaats krijgen.”

De school gaat nu overleggen met de gemeente om volgend schooljaar en extra klas te mogen inrichten. Daarvoor zal dan een containergebouw gehuurd worden.

De directeur is wel verrast dat er net dit schooljaar gekampeerd werd voor de poort. “We zijn altijd al ontsnapt aan dit fenomeen en net nu er een digitaal aanmeldingssysteem is ingevoerd voor het secundair onderwijs, duiken er ironisch genoeg wel ouders op om hier te kamperen. We zijn niettemin tevreden dat ze voor onze school kiezen en zijn ook blij dat er een stijging is van het aantal meisjes, want die zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in het technisch onderwijs.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer