Benjamin Jacobs (links) kijk toe hoe de laatste kleur wordt aangebracht in krijtverf.
Yannick De Spiegeleir Benjamin Jacobs (links) kijk toe hoe de laatste kleur wordt aangebracht in krijtverf.

Benjamin Jacobs (Groen) schildert zebrapad met guerilla-actie in regenboogkleuren

Sinds deze ochtend heeft Lokeren een tijdelijk zebrapad met regenboogkleuren op het Stationsplein. Het gaat om een symbolisch initiatief van Groen-verkiezingskandidaat Benjamin Jacobs ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Holefobie en Transfobie.

Om de regenboogkleuren in krijtverf aan te brengen waren de politicus en zijn handlangers deze ochtend al vroeg in de weer. Jacobs, zelf een homoman met een kindje van drie, wil met zijn actie aan de kaak stellen dat er nood is aan een diversiteitsbeleid in Lokeren. “Specifiek ontbreekt een LGBTQI-beleid (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer and Intersex) in onze stad. In Sint-Niklaas is er al een schepen voor Diversiteit. In Gent is er een heus diversiteitsbeleid uitgestippeld met educatieve lespakketten vanaf de kleuterschool. In Lokeren vinden we niets. Met Groen ijveren we voor een volledig LGBTQI-beleid in Lokeren dat zichtbaar is voor elke Lokeraar. Want gelijkwaardige kansen aanbieden aan elk kind is de beste weg naar een inclusieve samenleving die respecteert in plaats van discrimineert.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer