Sporting Lokeren zag 50 jaar geleden het levenslicht door de fusie tussen Standaard en Racing Lokeren.
Sporting Lokeren Sporting Lokeren zag 50 jaar geleden het levenslicht door de fusie tussen Standaard en Racing Lokeren.

Boek over ‘50 jaar Sporting Lokeren’ in de steigers

Volgend jaar, in 2020, bestaat Sporting Lokeren precies een halve eeuw. Of de club dan in 1A of 1B speelt is nog niet duidelijk, maar het is wel zeker dat er een boek komt over de 50-jarige geschiedenis van de club.

“Het Belgisch voetbal in het algemeen en het Lokerse voetbal in het bijzonder, maakt een erg moeilijke tijd door. Dit mag ons er evenwel niet van weerhouden te beseffen dat Sporting Lokeren al een halve eeuw een prominente plaats inneemt in de geschiedenis van het Belgische voetbal”, klinkt het op de clubwebsite.

Op 22 juni 2020, precies 50 jaar nadat de fusie tussen Racing en Standaard Lokeren werd geofficialiseerd, zal een prachtig boek worden voorgesteld waarin teruggekeken wordt op een aantal opmerkelijke passages uit de geschiedenis van de traditieclub.

Er wordt gerekend op de inbreng van de supporters. Voortaan zal er elke vrijdag op de clubwebsite een poll gelanceerd worden die na twaalf weken niet alleen dé trainer uit de clubgeschiedenis zal opleveren, maar ook dé doelman, dé linksachter, dé spits ….  

Morgen vrijdag komt de eerste poll online. Die gaat op zoek naar de beste trainer uit het vijftigjarig bestaan van de club.

De redactie van het werk berust bij Filip Baeke, Bert De Backer, Peter Laureys, Herman Van de Putte en Bart Verkest.             

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer