HINGENE - De gebouwen van VRD langs de N16 - Foto David Legreve
David Legreve HINGENE - De gebouwen van VRD langs de N16 - Foto David Legreve

Bornem geeft negatief advies in dossier transportbedrijf VRD

Het Bornemse schepencollege gaf een ongunstig advies in het vergunningsdossier van transportbedrijf VRD. Dat wil een nieuw complex bouwen aan de N16 in Bornem, maar de mobiliteit rondom de site zorgt voor verdeeldheid. Het provinciebestuur moet nu de knoop doorhakken.

Het bedrijf VRD heeft al een vestiging in Bornem, en wil graag uitbreiden met extra opslagruimte en de bijhorende laad- en loskades aan de N16. De nieuwe site wordt ontsloten via de Van Kerckhovenstraat, meteen ook de toegangsweg tot Hingene. Het vorige gemeentebestuur leverde een vergunning af, maar bezorgde buurtbewoners protesteerden tegen de plannen en het dossier zit nu bij de provincie Antwerpen.

“Het provinciebestuur vroeg Bornem om advies in het dossier. Uit die stemming binnen het schepencollege blijkt dat de meerderheidspartijen nu al lijnrecht tegenover elkaar staan, en dat al bij het eerste dossier over een Bornems bedrijf”, klinkt het bij oppositiepartij CD&V.

“Burgemeester Kristof Joos en schepen Saadet Gülhan (N-VA) stemden voor, bij IEDEREENBORNEM waren de meningen verdeeld: schepen Stefaan De Landtsheer -voorheen Open VLD- stemde voor de vergunning, de vier andere leden stemden tegen. We zijn benieuwd of de N-VA-gedeputeerde van de provincie Antwerpen -bevoegd voor ruimtelijke ordening- zijn Bornemse partijgenoten zal volgen.”

“Ik begrijp niet goed dat CD&V het zo uitzonderlijk vindt dat verschillende mensen verschillende meningen hebben”, reageert burgemeester Kristof Joos (N-VA). “Er is inderdaad over dit dossier gediscussieerd, en dat mag best. Er is nu eenmaal wat bezorgdheid over de mobiliteit rondom de site. Er zullen bij CD&V in het verleden toch ook mensen met andere visies geweest zijn, of mochten die hun stem niet laten horen?”

“Deze discussie en het bijhorende advies dateren van 2 april, CD&V verspreidt het nieuws net nu na een heftige gemeenteraad. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat de partij de aandacht wil afleiden van andere dossiers.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer