Burgemeester Anthuenis en finalist Mister Gay Belgium Matthias De Roover samen voor de regenboogvlag.
RV Burgemeester Anthuenis en finalist Mister Gay Belgium Matthias De Roover samen voor de regenboogvlag.

Burgemeester steunt Lokerse finalist Mister Gay Belgium

Burgemeester Filip Anthuenis steunt Lokeraar Matthias De Roover, die finalist is voor de verkiezing van Mister Gay Belgium 2019. “Het is vandaag Internationale Dag tegen de Homo en - Transfobie (IDAHOT), een prima gelegenheid om als stadsbestuur onze steun uit te spreken voor Matthias en voor holebirechten”, zegt Anthuenis.

Om dat te benadrukken, heeft hij een foto laten maken met Matthias De Roover, onder de holebivlag die vandaag fier wappert aan de gevel van het stadhuis.

Op 1 juni wordt in Antwerpen (Theater Elckerlyc) Mister Gay Belgium 2019 verkozen. Lokeraar Matthias De Roover is één van de twaalf finalisten voor deze prestigieuze verkiezing. “We duimen in ieder geval voor Matthias op 1 juni, het zou mooi zijn als een Lokeraar deze titel zou binnenhalen”, beklemtoont de burgemeester.

Matthias De Roover is 26, werkt al twee jaar als auditor bij PwC, en heeft zich geout sinds 2013. Zijn thema binnen de wedstrijd is: LGBT’s in de sportwereld. “Het durven outen blijft nog altijd een groot taboe in de meeste sportverenigingen”, zegt Matthias daarover. “Mijn deelname aan de wedstrijd steunen kan dus betekenisvol zijn voor alle Lokeraars die angst hebben om zich te outen.” Zelf voetbalt hij, en hij vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf durft te zijn, “want jezelf kun je niet veranderen. Voor mij was vertellen wie ik echt ben tegen familie en vrienden bij de voetbalclub een positief verhaal. Maar de angst om anders bekeken te worden, blijft. Zelf heb ik me nooit gediscrimineerd gevoeld, maar de schrik om gediscrimineerd te worden is er toch wel.”

“Matthias wil een spreekbuis zijn voor alle sporters met angst om uit de kast te komen”, vult de burgemeester aan.“ Volgens hem zijn er oplossingen, en de campagne ‘Football for All’ geeft zeker en vast al de nodige zichtbaarheid. De gevoeligheid voor het thema groeit, maar het kan nog beter. Matthias kan daarbij een voorbeeld zijn voor anderen. Ik roep Lokeren dus op om massaal voor Matthias te stemmen.” Stemmen op Matthias kan via https://app.je/entry/73566 (en daarna je stem bevestigen via mail).

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • RONNY DEKIMPE

    Proficiat Matthias. In de sportwereld werd dikwijls nog eens afkeurend gekeken naar iemand die holebi is. Mijn visie in het leven is, er is geen hetero of holebi die aan sport doet, maar een mens die aan sport doet. Daar doet een geaardheid niks aan. Maar inderdaad de angst voor reacties kan wel groot zijn. Dus prima initiatief.

Lees meer