Op de site in Kallo is intussen een grote tent opgetrokken om de bezoekers te ontvangen.
lanxess Op de site in Kallo is intussen een grote tent opgetrokken om de bezoekers te ontvangen.

Chemiebedrijf Lanxess laat bezoekers vanop 40 meter hoogte blik werpen op bedrijf

Het chemiebedrijf Lanxess organiseert zondag 19 mei een opendeurdag. Blikvanger is de Skywatch: vanop ruim 40 meter hoogte krijgen bezoekers een uniek zicht over de haven, de rivier en de twee sites van Lanxess.

Een grote tent aan de site in de Ketenislaan in Kallo staat tussen 10 en 18 uur open om iedereen te verwelkomen. Verschillende bedrijven en diensten stellen er zich voor en werknemers zijn er om over hun dagelijkse activiteiten te praten, ondersteund door beelden, technische schema’s en geanimeerde presentaties. Men kan er bijvoorbeeld ontdekken hoe Lanxess auto’s lichter maakt en banden een langer leven geeft. Wie op zoek is naar een job in de chemie kan meteen ook terecht op de HR-stand.

Er zijn zondag ook twee belangrijke partners te gast: Universiteit Antwerpen en het Havencentrum. Een aantal onderzoeksgroepen van de UAntwerpen Departement Chemie stellen er hun innovatief onderzoek voor. Kinderen worden warm gemaakt voor de magische wereld van de chemie door bijvoorbeeld zelf snoepjes te maken of te schilderen met een ei. Het Havencentrum laat jongeren enkele aspecten van de haven van Antwerpen ontdekken. Verder zijn er in de tent afwisselend en doorlopend de Grote Wetenschapsshow en Geniaal Chemicaal met spannende proefjes voor jong en oud.

Net buiten de tent krijg je met de Skywatch, vanop ruim 40 meter hoogte, een uniek zicht over de haven, de rivier en onze sites. Er zal ook een bus pendelen tussen de twee sites in Kallo en Lillo.

De opendeurdag is volledig gratis, maar er wordt wel gevraagd om vooraf online in te schrijvenhttps://www.yourfuturestartshere.be/nl/inschrijven?code=d709f38ef758b5066ef31b18039b8ce5

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer