De fietser negeert de slagbomen.
RV De fietser negeert de slagbomen.

Fietser negeert slagbomen en seinlichten aan overweg

In de Spoorwegstraat in Sint-Gillis-Dendermonde heeft een fietser zondagmiddag de slagbomen en de lichten genegeerd aan de overweg. Een buurtbewoner zag het allemaal gebeuren en kon de feiten vastleggen op beeld. 

De feiten speelden zich af rond 12 uur. De slagbomen waren al een hele tijd naar beneden en kwamen niet direct meer naar boven. Een fietser kwam aangereden, bleef enkele seconden wachten en besloot dan om de spoorweg over te steken. 

Een buurtbewoner zat net buiten op zijn terras en zag alles gebeuren. “Ik zag de man plots de sporen oversteken en besloot het op beeld vast te leggen, omdat het niet de eerste keer was dat hier een fietser de gesloten overweg negeerde”, klinkt het. 

De politie werd niet verwittigd. Een gesloten overweg oversteken is strafbaar en kan een bezoek aan de politierechtbank opleveren indien de dader geïdentificeerd wordt. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer