Kristof Pieters

Gemeente beloond voor weghalen van overbodige verhardingen

Aquafin en Febestral, de federatie van fabrikanten van bestratingsproducten, hebben de gemeente Kruibeke als laureaat uitgekozen voor de ‘Operatie Perforatie’. De prijs is 200 m2 aan waterdoorlatende bestratingsmaterialen om gesloten en ondoorlatende verhardingen mee te vervangen.

Met Operatie Perforatie zetten Infopunt Publieke Ruimte en rioolwaterzuiveringsbedrijf Aquafin het afgelopen jaar iedereen aan om overbodige verharding weg te halen en plaats te maken voor water en groen. Nergens in Europa wordt er zoveel open ruimte per inwoner ingenomen als in Vlaanderen. Daardoor krijgt regenwater nog nauwelijks de kans om in de bodem te dringen, met wateroverlast én bodemverdroging tot gevolg. In totaal werden 87 projecten ingediend om kans te maken om in de prijzen te vallen. Aquafin beloonde 11 projecten en verdeelt een budget van 100.000 euro om de plannen uit te voeren. Febestral stelde 10 keer 100 m² waterdoorlatende bestratingsmaterialen ter beschikking. Kruibeke viel met twee projecten in de prijzen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer